Woningsplitsing: langer zelfstandig wonen én sociale verbinding

Foto: Pixabay

Woningsplitsing wordt ook wel duo-wonen genoemd en heeft als doel om senioren langer zelfstandig te laten wonen en jongvolwassenen betaalbare sociale woonruimte te bieden. De Stichting Statiegeld Op Jeugd doen dit door mensen die in een ruime woning wonen, en een deel van de ruimte niet meer nodig hebben, te begeleiden bij het splitsen van hun woning.

Na splitsing ontstaat er een extra woonruimte met eigen keuken, huis-, slaap- en badkamer die wordt gehuurd door een jongvolwassene. Via woningsplitsing wordt er dus een koppeling gemaakt tussen de nieuwe bewoners en de seniorenbewoners die al op het adres wonen. In onderling overleg kunnen de jongeren hulptaken oppakken en ondersteuning bieden aan de senioren. De vergoeding die ze hiervoor krijgen, wordt gespaard met als doel dit in te zetten bij de aankoop van een eigen woning of appartement. Zo ontstaat betaalbare woonruimte voor jongvolwassenen en wordt de sociale verbinding bevorderd tussen jong en oud. Ook wordt hierdoor de huidige woningvoorraad beter benut.

In Langstraatverband wil de gemeente Loon op Zand deze nieuwe manier van wonen graag faciliteren. Splitsing van woningen is in onze gemeente al mogelijk en inwoners uit gemeente Loon op Zand kunnen gebruik maken van de reguliere mogelijkheden daarvoor. Meer informatie? Kijk op de website van Stichting Statiegeld Op Jeugd.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen