Nieuw dorpshuis en binnensportvoorziening Loon op Zand binnen huidig bouwvlak Wetering

Foto: Gemeente Loon op Zand

LOON OP ZAND – Op 13 juli 2023 heeft de gemeenteraad ingestemd om binnen het huidige bouwvlak van De Wetering in Loon op Zand een nieuw dorpshuis en binnensportvoorziening te realiseren. Dit is het meest snelle en realistische scenario. De nieuwbouw voor het dorpshuis en binnensportvoorziening staat straks los van het naastgelegen Klooster waarin een gezondheidscentrum komt. Om de bouw voor te bereiden stelt de gemeenteraad € 300.000,- tot 1 januari 2024 beschikbaar.

Nu doorpakken

Wethouder Suzan Mandemakers is opgelucht dat de gemeente nu kan doorpakken: “We kunnen nu direct aan de slag om binnen de beschikbare ruimte het meest optimale dorpshuis en binnensportvoorziening te ontwerpen. Alle expertise die nodig is staat klaar!” Want de plek van de nieuwbouw mag dan wel vaststaan, het ontwerp, de indeling en de hoogte van de gebouwen staan nog open. Mandemakers: “We gaan de komende maanden echt het onderste uit de kan halen. Samen met gebruikers en de stichting Dorpshuis in oprichting gaan we voor het best passende ontwerp, slim ruimtegebruik en de juiste exploitatie- en beheervorm.”

Groene omgeving

Het openbare gebied rond het nieuwe dorpshuis en binnensportvoorziening krijgt ook een nieuwe inrichting. Doel is ontmoeten in het groen tussen Kiosk, Kasteel en Klooster vanuit een centraal gelegen ontmoetingsplein. De nieuwe inrichting sluit aan op het dorpscentrum en het Witte Kasteel.

Planning

De komende maanden wordt vanuit een bouwteam gewerkt aan een nieuw plan, in afstemming met beoogde gebruikers, de stichting Dorpshuis in oprichting en andere belanghebbenden. De gemeenteraad heeft het college opgedragen om in de eerste raadsvergadering van 2024 een kredietvoorstel te doen voor de aanbesteding hiervan. Daarmee blijft de opening van het nieuwe dorpshuis in 2026 binnen handbereik.

Op www.loonopzand.nl/wetering zijn de laatste ontwikkelingen en openbare informatie over de herontwikkeling te vinden.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen