Gemeenteraad Loon op Zand stemt voor herbenoeming burgemeester Hanne van Aart

Foto: Gemeente Loon op Zand

De gemeenteraad van Loon op Zand heeft op donderdag 15 juni tijdens een speciale raadsvergadering besloten om burgemeester Hanne van Aart aan te bevelen voor een tweede ambtstermijn als burgemeester van Loon op Zand.

Voorbereiding door vertrouwenscommissie

Op 20 november 2023 eindigt de eerste ambtstermijn van de burgemeester van Loon op Zand. De gemeenteraad moet uiterlijk vier maanden voor het aflopen van deze termijn een aanbeveling over herbenoeming uitbrengen. De aanbeveling is zorgvuldig voorbereid door een vertrouwenscommissie van de gemeenteraad, bestaande uit dhr. Krikken, dhr. Van Boven, dhr. Verhoeven, mw. Mesdag, mw. Broeders-Habraken en dhr. Lommers. De vertrouwenscommissie heeft zich een oordeel gevormd over het functioneren van de burgemeester. De overwegingen van de vertrouwenscommissie en de beraadslagingen hierover van de gemeenteraad blijven volgens wettelijke voorschriften geheim.

Foto: Pulles en Pulles Reclame en Beeld

“Een burgemeester die de belangen van Loon op Zand het beste dient”

Voorzitter van de vertrouwenscommissie Marten Krikken: “De gemeenteraad kijkt uit naar de voortzetting van de samenwerking met Hanne van Aart. Een burgemeester, waarvan we uit ervaring weten dat zij de belangen voor Loon op Zand het beste dient.” De gemeenteraad heeft besloten burgemeester Hanne van Aart aan te bevelen voor een tweede ambtstermijn.

“Het is iedere dag weer een feestje om burgemeester van deze mooie gemeente te mogen zijn”

Burgemeester Hanne van Aart is buitengewoon verheugd met het vertrouwen van de gemeenteraad: “Ik heb ontzettend veel zin om in een tweede ambtstermijn voor Loon op Zand aan de slag te gaan. Ik vind het oprecht iedere dag weer een feestje om burgemeester van deze mooie gemeente te mogen zijn en ik werk graag hard om de ambities van onze inwoners, ondernemers maar ook de raad en het college te verwezenlijken.”

Herbeëdiging bij koninklijk besluit

Het raadsbesluit met een aanbeveling voor herbenoeming gaat, met tussenkomst van de commissaris van de Koning, naar de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. Uiteindelijk wordt de burgemeester bij koninklijk besluit herbeëdigd voor een volgende termijn van zes jaar.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen