De bladkorven worden weer geplaatst!

Foto: Gemeente Loon op Zand

Begin oktober plaatst aannemer Van Doorn in de hele gemeente bladkorven. De bladkorven zijn bedoeld om overlast van bladafval van (gemeente)bomen tegen te gaan. De bladkorven blijven staan tot en met week 1 van 2023.

Waar staan de bladkorven?

Je vindt een plattegrond op www.loonopzand.nl/bladkorven. De locaties van de bladkorven zijn zorgvuldig gekozen en afgestemd op het bomenbestand van de gemeente. Het is niet mogelijk bladkorven bij te plaatsen of te verplaatsen. Wil je een bladkorf in jouw straat dan wordt deze dit jaar niet meer geplaatst. Een aanvraag hiervoor kun je wel indienen via de Fixi app of www.fixi.nl. In de evaluatie voor 2022 zullen we hiernaar kijken.

Wat mag er in?

Bladeren

Wat mag niet?

Al het andere groen, zoals takken, snoeiafval etc. De gemeente gaat hierop strenger controleren dan andere jaren. Als bij het leeg maken blijkt dat er iets anders dan blad aanwezig is dan wordt dit geregistreerd. Dit kun je zien aan een label die aan de korf is geplaatst. Bij een geel label betekent het dat er al een overtreding is en dat de kans groot is dat de bladkorf wordt verwijderd als het nog een keer gebeurd.

Afgeven bij milieustraat

In de periode dat de bladkorven er staan, kunnen de bladeren ook bij de milieustraat afgeven worden. Lever ze wel gescheiden aan, er worden dan geen tikken van de milieupas afgeschreven. De Milieupas dient wel meegenomen te worden.

Voor meer informatie met betrekking tot blad en bladkorven kunt u kijken op www.loonopzand.nl/bladkorven.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen