Maak van geldzaken geen geldzorgen

Foto: PIxabay

De stijgende prijzen van bijvoorbeeld boodschappen, benzine en gas zorgen ervoor dat u op dit moment minder uit kunt geven. Door deze zogenaamde dalende koopkracht dreigen vele mensen zelfs in serieuze financiële problemen te komen.

Alles is duurder

In de maand juli waren de prijzen van producten gemiddeld 11,6 procent hoger dan een jaar geleden. De prijzen voor brandstof zoals benzine en gas zijn ook aanzienlijk gestegen door de oorlog in Oekraïne. U kunt dus steeds minder doen met hetzelfde geld. Hierdoor kan er geldstress ontstaan of dat u even minder geld beschikbaar heeft voor uw vaste lasten.

Gratis hulp bij geldzaken

Wanneer er iets in uw (financiële) situatie verandert, is het handig om uw geldzaken weer even op een rij te zetten. Dat geeft rust, want zo weet u altijd hoe u ervoor staat. Misschien zijn enkele tips voor u al genoeg. Neem hiervoor eens een kijkje op Wijzer in Geldzaken en op de website van het Nibud.

Liever persoonlijk hulp?

Een kennismakingsgesprek met een medewerker kan ook. Samen met u bekijken we dan uw situatie. Ontvangt u alles waar u recht op heeft? Zijn uw inkomsten en uitgaven in evenwicht of kunt u nog verder bezuinigen en zo ja, hoe dan? Op die manier krijgt u weer overzicht over uw inkomsten en uitgaven en meer grip op uw geld.

U bent altijd welkom voor gratis advies

Kom hiervoor langs bij het geldloket. Iedere dinsdag van 10.00 tot 11.00 uur is deze geopend in Wijkpunt Pannenhoef in Kaatsheuvel of Wijkpunt de Doelen in Loon op Zand. Bellen mag ook. Het geldloket is van maandag t/m vrijdag tussen 9.00 en 12.30 uur bereikbaar via het Zorgloket op telefoonnummer 0416 – 289 247. Of stuur een e-mail naar [email protected].

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen