Haalbaarheidsonderzoek naar flexwoningen in Kaatsheuvel

Foto: Google maps

De gemeente Loon op Zand start een haalbaarheidsonderzoek naar flexwoningen aan de Europalaan en de Dodenauweg in Kaatsheuvel (achter de brandweerkazerne). De gemeente wil de druk op de woningmarkt verlagen en zoekt naar innovatieve oplossingen.

‘Woonruimte is een primaire levensbehoefte van de mens. Daarom moet de gemeente ervoor zorgen dat er voldoende woonruimte is’, aldus burgemeester Hanne van Aart. Het haalbaarheidsonderzoek moet onder meer inzichtelijk maken voor welke doelgroep(en) de flexwoningen een oplossing bieden. De omwonenden worden uitgenodigd om mee te denken.

Spoed

Flexwoningen zijn bedoeld voor mensen die met spoed een woning zoeken en geen alternatief hebben. Ze hebben geen sociaal vangnet en geen geld om te kopen of een duurder huis te huren. Het kan gaan om mensen voor wie de situatie thuis onveilig is, om vluchtelingen of om mensen die net zijn gescheiden en dringend onderdak nodig hebben. Maar flexwoningen kunnen ook toegewezen worden aan starters en jongeren die op de huidige woningmarkt niet aan de bak komen.

Tijdelijke huisvesting

Voor wie de woningen uiteindelijk zullen zijn, zal het haalbaarheidsonderzoek moeten uitwijzen. Vast staat dat het in alle gevallen om tijdelijke huisvesting gaat. Bewoners van flexwoningen stromen uiteindelijk door naar een andere, meer permanente woning. Flexwoningen kunnen in een korte periode gerealiseerd worden. Het zijn kant- en klare verplaatsbare woningen, die tijdelijk (maximaal 15 jaar) op een locatie worden geplaatst.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen