Eerste Oekraïense vluchtelingen opgevangen in Kaatsheuvel

Voormalige Theresiaschool
Foto: Google Streetview

KAATSHEUVEL – De gemeente Loon op Zand heeft vanmiddag de eerste vluchtelingen uit Oekraïne ontvangen in Kaatsheuvel. De gemeente biedt op dit moment opvang in de voormalige Theresiaschool.

Burgemeester Hanne van Aart: ”We hebben de klus, dankzij de gigantische inzet van onze medewerkers, lokale en regionale ondernemers en de vele vrijwilligers kunnen klaren. Zoveel aanbod van spullen en helpende handjes, echt fantastisch. De locatie is omgetoverd tot een warm en veilig onderkomen voor de vluchtelingen die dit meer dan nodig hebben.”

Opvanglocatie

In het voormalige schoolgebouw aan de Gasthuisstraat verblijven nu 13 vluchtelingen. Onder de vluchtelingen bevinden zich zowel volwassenen als kinderen. In het pand, dat bij uitstek geschikt is voor gezinnen en hun huisdieren, zijn zes kamers beschikbaar. Per kamer is plaats voor vier tot zes personen. De huidige bewoners van het gebouw hebben de overige vijf kamers in gebruik.

Verwachting

Het is moeilijk in te schatten op welke termijn en hoeveel vluchtelingen de komende dagen nog richting de gemeente Loon op Zand komen. “Naar verwachting zijn de dertig á veertig opvangplaatsen snel gevuld. We zijn blij dat we iets kunnen betekenen, ze zijn van harte welkom,” aldus burgemeester Van Aart.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen