Johan van de Wiel en Jos Monsieurs Koninklijke onderscheiden

De heer Monsieurs (l) en de heer van de Wiel (r)
Foto: Foto's: Pix4Profs / Jules van Iperen

Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander heeft op 6 januari jongstleden besloten om beide heren: J.P.M. (Johan) van de Wiel, geboren op 7 april 1947 (74 jaar) in Loon op Zand en A.C.J. (Jos) Monsieurs, geboren op 20 augustus 1952 te Loon op Zand te benoemen tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau voor hun verdiensten. De heer Van de Wiel woont in Waalwijk en de heer Monsieurs in Loon op Zand. Beide heren zijn actief voor Koninklijke Nederlandse Vereniging EHBO afdeling Waalwijk.

Vrijwilligersactiviteiten van Johan van de Wiel:

  • Vanaf 1975 – heden actief als vrijwilliger bij en bestuurslid (2004-2012) van de EHBO-vereniging Waalwijk. Betrokken en inzetbaar bij de lokale evenementen en bij de thuiswedstrijden van de voetbalvereniging RKC Waalwijk (eredivisie). Daarnaast verzorgt hij EHBO-lessen bij diverse lokale basisscholen en beheert hij alle materialen van de vereniging.
  • 1997 – heden lid van de LOTUS-kring De Langstraat te Waalwijk en betrokken bij de opleidingen van de instructeurs en de herhalingslessen. Hij fungeert als LOTUS-slachtoffer bij EHBO-verenigingen, maar ook bij het opleidingsinstituut Medicourse, dat ambulancepersoneel, politie en brandweer traint.

Vrijwilligersactiviteiten van Jos Monsieurs:

  • Vanaf 1979 – heden vrijwilliger bij en bestuurslid (2001-2012) van de EHBO-vereniging Waalwijk. Betrokken en inzetbaar tijdens de lokale evenementen en sinds 2005 als instructeur bij de herhalingslessen.
  • 1979 – heden actief als vrijwilliger bij de Wandelsportvereniging Hart van Brabant te Tilburg. Jos ondersteunt hierbij de jaarlijkse internationale snelwandelwedstrijd en verwerkt alle wedstrijdgegevens, zoals de uitslagen, standenlijsten, winnaars, aantal kilometers enz. Daarnaast ondersteunt hij bij de Nederlandse kampioenschappen en de jubileumtochten.
  • 1988 – heden lid van de LOTUS-kring De Langstraat te Waalwijk en betrokken bij de EHBO-lessen, wedstrijden en oefeningen van de plaatselijke en
    regionale brandweer, politie en GGD. In de periode 1996-2020 was hij actief als instructeur en studieleider.
  • 2005 – heden reanimatie-instructeur bij de Nederlandse Hartstichting. Hij verzorgt de (herhalings-)lessen voor de EHBO-verenigingen en draagt zorg voor de Administratie.
  • 2011 – heden vrijwilliger bij de Walewyc-Mavo te Waalwijk. Hier draagt hij zorg voor het klein onderhoud, ondersteunt de conciërges en geeft EHBO- en BHV-lessen.

Burgemeester van Waalwijk, Sacha Ausems reikte beide Koninklijke onderscheidingen uit op maandag 28 maart 2022 na afloop van de algemene ledenvergadering.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen