Bronzen erepenning voor oud-wethouder Van Wel

Foto: Jan Heijs

KAATSHEUVEL – Tijdens zijn afscheidsreceptie donderdagmiddag in Het Klavier in Kaatsheuvel ontving oud-wethouder Frank van Wel uit handen van burgemeester Hanne van Aart de bronzen erepenning van de gemeente Loon op Zand. “We gaan je humor en je inzet ontzettend missen.”

De verdiensten van Frank van Wel zijn groot, haalde Hanne van Aart in haar toespraak aan. Snel nadat hij aantrad, kwam Loon op Zand uit de rode cijfers. “Hij dresseerde bekwaam de financiën van onze gemeente en wees de organisatie de weg bij het door de coronacrisis heen loodsen van de lokale ondernemers.” Al doende was Van Wel volgens de burgemeester altijd wars van moeilijk doen waar het ook gemakkelijk kon.

Begaan

Intussen hield hij steeds oog voor de menselijke maat, oprecht begaan met hoe het met de mensen in de organisatie ging. “We hadden graag wat langer van je kunnen genieten, Frank. Dan had ook jouw erepenning zilver kunnen worden”, verwees Van Aart plagerig naar die van Gerard Bruijniks eerder deze week.
Ze baalde hardop van hoe het wethouderschap van Van Wel ten einde liep. “Zo snel als je wethouder werd, was je ook ineens weer weg. Laat die ene inschattingsfout niet bepalend zijn voor hoe we ons elkaar herinneren. Daarvoor zijn de jaren dat je je dienstbaar maakte voor de publieke zaak in onze gemeente ons allen te dierbaar.”

Eerst was Van Wel bijna tien jaar raadslid. Eind 2019 werd hij wethouder toen zijn voorganger als gevolg van een politieke en financiële crisis plots het veld moest ruimen. “Razendsnel ontpopte je je van een kritisch raadslid tot een wethouder met een dadendrang en inzicht die vele jaren ervaring deden vermoeden”, herinnert Van Aart zich. De Loonse samenleving heeft grote waardering voor wat Frank van Wel aan het lokale bestuur bijdroeg. “De bronzen erepenning van de gemeente Loon op Zand staat daar symbool voor. Dank je wel voor je inzet, je energie en je vriendschap.”

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen