Caravans, campers of aanhangwagens mogen vanaf 1 november maximaal 3 dagen op straat staan

Foto: Gemeente Loon op Zand

LOON OP ZAND – De regels voor het op straat plaatsen van een caravan, camper of aanhangwagens zijn vastgesteld. Vanaf 1 november mag je deze voertuigen niet langer dan 3 dagen op straat neerzetten. De handhavers van de gemeente gaan de komende tijd op pad om eigenaren te informeren door labels met spelregels op uw voertuig te hangen. 

De regels in het kort

Caravans, campers en aanhangwagens mogen in de maanden november tot en met maart niet langer dan 3 achtereenvolgende dagen op straat staan. In de maanden april tot en met oktober (het zomerseizoen) mag dat niet langer dan 7 achtereenvolgende dagen. Zo voorkomt de gemeente langdurige parkeeroverlast. En kunnen eigenaren bijvoorbeeld hun caravan voorbereiden voor een vakantie of opruimen na een vakantie.

Met het tussentijds verplaatsen van een caravan, camper en aanhangwagen los je de maximale tijd dat je op straat mag staan, niet op. Ook het regelmatig stallen in een weekend mag niet. Lees in de Apv alle regels.

Wat mag wel?

  • U mag uw voertuig op uw eigen/privé terrein plaatsen.
  • U mag uw voertuig in een stalling plaatsen

Overtreding

Als er 3 dagen lang is geconstateerd dat een caravan, camper of aanhangwagen op straat staat, krijgt u een boete of uw voertuig wordt door de gemeente verwijderd. Bij verwijdering wordt uw voertuig tijdelijk opgeslagen aan de Liechtensteinstraat 4 in Kaatsheuvel óf aan de Vaartweg 86 in Dongen. Voor het ophalen van de caravan of aanhanger kunt u een afspraak maken via 0416 289 111. Na het betalen van de sleep- en stallingskosten krijgt u uw voertuig weer mee.

Overlast melden?

Ervaart u overlast door een caravan of aanhanger in uw omgeving? Bespreek dit dan eerst met de eigenaar. Komt u er met de eigenaar van de aanhanger of caravan niet uit? En staat deze niet op eigen terrein? Dan kunt u de overlast melden. Als u in het bezit bent van een smartphone kunt u ook melden via de BuitenBeter App.

Nog vragen?

Neem dan contact op met Martijn Verstappen via 0416 289 111 of stuur een e-mail aan [email protected].

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden