Webinar mediaopvoeding

Foto: StartupStockPhotos via Pixabay

Kinderen zitten uren per dag op hun mobiel, tablet of laptop. Voor contact en plezier, maar ook voor school. Opvoeden met media is niet makkelijk! De meeste ouders zijn zelf niet opgegroeid met mobieltje en sociale media.

Het is dan ook niet gek als je worstelt met allerlei vragen. Wat doet mijn kind toch online? En hoe lang is gezond? Hoe maak ik goede afspraken over schermtijd? Hoe zorg ik dat ze niet online gaan pesten? En misschien wel de moeilijkste: wanneer geef ik mijn kind een smartphone en onder welke voorwaarden?

Op 2 november om 19:30 organiseren we in de gemeente Loon op Zand een Webinar over mediaopvoeding. Het is bedoeld voor ouders van basisschoolleerlingen. Freek Zwanenberg van Bureau Jeugd & Media geeft antwoorden op alle vragen en biedt nuttige tips voor thuis. Over hoe je goede afspraken kunt maken en het gesprek met je kind kunt voeren. En hoe je zelf als ouder het goede voorbeeld kunt geven. Daarnaast vertellen we bij wie je na het Webinar nog terecht kunt voor vragen rondom dit thema. Aanmelden voor dit gratis webinar kan via deze link. Vragen? Mail naar [email protected].

Voor kinderen van 8 tot 12 jaar organiseert de bibliotheek woensdagmiddag 10 november een workshop vloggen. Meer informatie en aanmelden kan via deze link. Ook vind je in de bibliotheek in Het Klavier een boekentafel over dit thema.

Zit jouw kind in de bovenbouw van de basisschool of op het voortgezet onderwijs? Op 11 november organiseren we een webinar speciaal voor ouders van kinderen in die leeftijd. Aanmelden hiervoor kan via deze link.

Bron: Gemeente Loon op Zand

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden