Vivian Pouw nieuwe gemeentesecretaris Loon op Zand

Vivian Pouw
Vivian Pouw
Foto: Gemeente Loon op Zand

Het college van burgemeester en wethouders stemde vrijdagochtend 9 juli in met de voordracht van Vivian Pouw (35) als gemeentesecretaris en algemeen directeur van de gemeente Loon op Zand. Na de zomervakantie start ze met haar werkzaamheden voor de gemeente. Pouw werkte hiervoor ruim 12,5 jaar bij de gemeente Rotterdam, het laatste als programmamanager ‘SBDOC’ (Strategie, Beleid, Data, Onderzoek en Communicatie) Corona bij de GGD/GHOR van de Veiligheidsregio Rijnmond.

In een interne video waarin de aanstaande gemeentesecretaris zich aan medewerkers voorstelt, vertelt Vivian Pouw over haar gezin (man en twee kinderen) in het Gelderse Beneden-Leeuwen, over hoe ze ervan geniet buiten te wonen en over hoe in haar ook een stadsmens schuilt. Ze noemt zichzelf een echte Brabantse. “En je wilt een keer terug naar je roots, natuurlijk. Na 12,5 jaar gemeente Rotterdam was ik op zoek naar iets nieuws toen Loon op Zand op mijn pad kwam. Dat leek me wel een match – en inderdaad, ik mag bij jullie aan de slag. Daar ben ik onwijs blij mee.”

Pouw beschrijft zichzelf als ‘een gepassioneerd ambtenaar’. “Ik zie er naar uit om samen met de medewerkers verder te bouwen aan wat er al staat. En er staat al behoorlijk veel.” Maar eerst heeft ze nog wat werk af te ronden op haar huidige werkplek. “Het zal in het begin nog best even omschakelen en losse eindjes afhechten worden”, vermoedt ze, “maar ik voel me hier nu al heel erg thuis.”

Psychologe

Burgemeester Hanne van Aart is intussen alvast “dolblij!” met de nieuwe gemeentesecretaris en kan niet wachten haar voor te stellen aan de gemeenteraad en andere betrokkenen. “Ik verdenk Vivian Pouw ervan over precies de goede energie, kennis en uitstraling te beschikken om onze organisatie weer stappen te laten zetten”, zegt ze. “Vivian is van huis uit organisatiepsychologe en paart kennis van mensen aan begrip van hoe bestuurlijke organisaties optimaal functioneren. Ik ben er heilig van overtuigd dat we met haar de juiste keuze maken.”

Als haar wordt voorgelegd dat in Loon op Zand straks drie vrouwen van in de dertig de cruciale posten griffier, burgemeester en secretaris bemensen, wil Van Aart even doen alsof ze dat nu pas voor het eerst opmerkt. “Ja, verdomd, nu je het zegt.” Een brede grijns verraadt haar.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen