De voedselbank – nog steeds broodnodig

Foto: Voedselbank

Meer dan 1 miljoen mensen in Nederland leven onder de armoedegrens. De voedselbanken helpen mensen die tijdelijk niet in hun eigen levensonderhoud kunnen voorzien.

Middenin de samenleving

De vrijwilligers bij de voedselbanken delen elke week eten uit aan mensen die dat tijdelijk hard nodig hebben. Bedrijven, instellingen, overheden en particulieren helpen met geld, voedsel en diensten. Zonder deze hulp kan de voedselbank niet bestaan.

Wethouder Jan Brekelmans: “Niemand hoeft honger te hebben als we voedseloverschotten aan de mensen geven die het nodig hebben. Dat is niet alleen goed voor de mens maar ook voor het milieu. Ik ben trots op alle vrijwilligers die hieraan meewerken.”

Wethouder Frank van Wel: “Het is bijzonder om te zien dat zelfs in deze coronacrisis de ondernemers in onze gemeente nog steeds ruim geven aan de voedselbank.“

Wilt u ook hulp van de voedselbank?

Of u in aanmerking komt voor hulp van de voedselbank, hangt af van hoeveel u maandelijks overhoudt voor eten en drinken. Eenvoudig gezegd werkt het zo: al uw inkomsten worden bij elkaar opgeteld. En daar worden de vaste lasten vanaf getrokken. Denk daarbij aan huur, water en licht. Er blijft dan een bedrag over voor boodschappen en kleding. Is dit bedrag lager dan het ‘normbedrag’? Dan komt u in aanmerking.

Meer informatie

Bel dan met het Servicepunt Welzijn Wonen en Zorg op 0416 – 289247. Het Servicepunt is dagelijks bereikbaar van 09.00 – 12.30 uur. Of stuur een e-mail aan [email protected]

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen