Start herinrichting centrum Kaatsheuvel

KAATSHEUVEL – Vandaag is de gemeente gestart met de werkzaamheden in het kernwinkelgebied van Kaatsheuvel. Doel is om van het vitale hart van Kaatsheuvel dé huiskamer te maken voor bewoners, bezoekers en ondernemers. Tijdens een ingetogen startmoment voerde wethouder Gerard Bruijniks maandag trots het eerste grondverzet uit: “Na lang wachten wordt het nu werkelijkheid. De nieuwe toekomst van het winkelhart van Kaatsheuvel komt eraan.”

De eerste fase die aangepakt wordt is in de Peperstraat, vanaf de kruising met de Hoofdstraat tot de kruising met de Lievekenshoek. Daarna volgen de andere delen van de Peperstraat en Hoofdstraat. De werkzaamheden zijn naar verwachting medio 2021 gereed.

Nog altijd op schema

Ondanks Corona is ook in het laatste halfjaar hard gewerkt aan de puntjes op de i. Naar aanleiding van het voorlopig ontwerp konden belanghebbenden hun opmerkingen delen. Alle wensen en opmerkingen werden gewogen en waar mogelijk meegenomen in het definitief ontwerp, dat vlak voor de zomervakantie klaar was. Hierna werd de omgeving hierover geïnformeerd, net als over de planning. Met de start van de werkzaamheden deze week ligt het project nog altijd op schema.

Duidelijke ambities

Uitvoerder Van den Elshout en De Bont heeft vooraf duidelijke ambities meegekregen. De uitstraling van het gebied en de verblijfskwaliteit moeten verbeterd worden. Het parkeren en winkelen moeten beter op elkaar aansluiten en het winkelhart wordt groener en duurzamer. Uiteindelijk wordt het centrum een prettig, groen en veilig gebied waar je fijn kunt ondernemen, winkelen en verblijven.

Hoe het verder gaat

Uiteraard worden bewoners, ondernemers en andere belanghebbenden tijdig geïnformeerd over de werkzaamheden. Dit gebeurt met bewonersbrieven in fases. Dit jaar worden fases 1 en 2 uitgevoerd, in de Peperstraat. De Hoofdstraat volgt in 2021. Alle informatie over het project, zoals het definitief ontwerp en een filmpje van hoe het eruit gaat zien, is hieronder te vinden.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden