Twee nieuwe besmettingen coronavirus in Loon op Zand

Foto: Google Streetview

Vandaag bevestigde het RIVM dat inmiddels vijf personen in Loon op Zand positief zijn getest op het Coronavirus. Het betreft een familielid en een bekende van de eerste patiënt. Beide personen zijn thuis in isolatie. De GGD brengt ook de contacten van deze personen in kaart door middel van contactonderzoek. Hun gezondheid wordt twee weken gemonitord. Bij klachten worden zij door de GGD getest.

Burgemeester Hanne van Aart: “We leven mee met de personen van wie vandaag bekend werd dat zij positief zijn getest op het coronavirus. Dit geldt uiteraard ook voor de familieleden die al enkele dagen in thuisisolatie zitten. Naast het bekendmaken van deze nieuwe positief geteste personen, is het belangrijk ook te melden dat een fors aantal testen gelukkig negatief is.”

Maatregelen coronavirus

De gemeente volgt het advies en de informatie van de autoriteiten, de GGD en het RIVM, op de voet. Het advies is om thuis te blijven bij lichte luchtwegklachten in combinatie met een recent bezoek aan een van de risicogebieden. Dit zijn: China, Zuid-Korea, Iran, Singapore en Noord-Italië. In Noord-Italië gaat het om de volgende provincies: de Aosta-vallei, Piëmont, Lombardije, Trentino-Zuid-Tirol, Friuli-Julisch-Venetië, Veneto, Emilia-Romagna en Ligurië. GGD en RIVM geven aan dat er – naast de gebruikelijke maatregelen om griep te voorkomen – geen reden is voor extra maatregelen.

Meer informatie Het RIVM heeft op haar site veel gestelde vragen en antwoorden over het coronavirus staan. Veel vragen worden op de website rivm.nl beantwoord. Mensen met specifieke vragen over hun eigen gezondheid kunnen het beste contact opnemen met hun huisarts. Of bel het landelijke informatienummer van de Rijksoverheid: 0800-1351.

Tekst: Gemeente Loon op Zand

Dossier: Corona nieuws
X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden