Gemeente Loon op Zand biedt mantelzorgers een ‘pasje extra’

Foto: Gemeente

Zorgen voor iemand in de omgeving; een broer, partner, vriend. Helpen bij boodschappen doen, het onderhouden van de tuin of de verzorging. Het lijkt zo vanzelfsprekend. Maar dat is het niet. Al snel ontvangt een inwoner gemiddeld zo’n 8 uur hulp per week. Dit heet mantelzorg. En voor haar mantelzorgers doet de gemeente Loon op Zand ‘een pasje extra’!

Zorgen voor mantelzorgers

Met het nieuwe mantelzorgbeleid gaat de gemeente Loon op Zand stapsgewijs aan de slag met het beter ‘zorgen voor mantelzorgers’. De eerst fase is waarderen en informeren. Met een speciale promotiecampagne lanceert de gemeente het ‘pasje extra’, de Samen-Loont-pas voor mantelzorgers. Deze pas biedt een tegoed van €50,- dat vrij te besteden is.

Mantelzorgers ondersteunen

Door mantelzorgers kunnen inwoners langer thuis blijven wonen. De komende jaren stijgt de behoefte aan mantelzorg. De gemeente wil haar mantelzorgers ondersteunen bij hun taak. Daarom wil de gemeente haar mantelzorgers in beeld krijgen en weten waarbij ze hulp kunnen gebruiken.

Beste ideeën uit de praktijk

Naast een ‘pasje extra’ maken we initiatieven mogelijk ter ondersteuning van mantelzorgers. De beste ideeën komen namelijk uit de praktijk. Daarom stelt de gemeente naast het ‘pasje extra’ voor mantelzorgers ook subsidiegeld beschikbaar om initiatieven ter ondersteuning en verlichting van mantelzorgers te helpen realiseren.

Een ander aanmelden

Niet alleen de mantelzorger zelf kan het ‘pasje extra’ aanvragen, ook kan een mantelzorger door een ander worden aangedragen. Dit kan door de contactgegevens van de mantelzorger te sturen naar [email protected] of bel 0416-289247, dan neemt de gemeente met de mantelzorger contact op.

Meer informatie: www.loonopzand.nl/mantelzorg

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen