Gemeentelijke gouden erepenning voor Wil Ligtenberg

Foto: Jan Stads / Pix4Profs

Op vrijdag 22 februari 2019 reikte burgemeester Hanne van Aart de gemeentelijke gouden erepenning uit aan Wil Ligtenberg. De uitreiking vond plaats tijdens zijn afscheidsreceptie in de theaterzaal van Het Klavier in Kaatsheuvel.

Wil Ligtenberg (66) was raadslid vanaf 1990 tot hij op 27 februari 1997 benoemd werd tot wethouder van de gemeente Loon op Zand. In de afgelopen 22 jaar bekleedde hij zijn wethouderschap het grootste deel van deze periode in deeltijd. Hij voelde zich van jongs af aan al betrokken en medeverantwoordelijk voor de gemeenschap. De ervaringen die hij als vrijwilliger in het jeugd- en jongerenwerk opdeed en bij zijn werk in het onderwijs, vormden de basis voor zijn motivatie om zich ook voor het lokaal bestuur in te zetten.

ijn bestuurlijke taken waren vooral gericht op het sociaal-maatschappelijk en -culturele terrein. Voor veel inwoners heeft zijn inzet bij het realiseren en inzetten van het mede door hem geïnitieerde beleid (nog steeds) een belangrijke en positieve betekenis. De wijze waarop hij zich liet gelden bij de verdere doorontwikkeling van de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo), de jeugdhulp en de participatiewet, bracht hem veel respect en waardering.

Wil Ligtenberg wist door zijn uitnodigende, vriendelijke en sociaal-invoelende houding veel mensen in de gemeente Loon op Zand en Brabant te enthousiasmeren en te inspireren, maar ook te helpen en te steunen. Zijn bestuurlijke werkzaamheden heeft hij op kundige, toegewijde en betrokken wijze verricht.

Wil Ligtenberg kan en mag terugkijken op een prachtige en lange periode van bestuurlijke inzet. Op 21 februari heeft hij formeel zijn bestuurlijke taken overgedragen aan zijn opvolger Jan Brekelmans.

 

Foto’s: Hanne van Aart

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden