Inwoners krijgen subsidie voor klimaatbestendige maatregelen

Inwoners van de gemeente Loon op Zand kunnen subsidie ontvangen voor maatregelen die hun huis, tuin of straat klimaatbestendig maken. Waterdoorlatende verharding in de tuin, tuintegels vervangen door planten of het plaatsen van een regenton zijn enkele voorbeelden van deze maatregelen.

De hoogte van de subsidie bedraagt maximaal 25% van de kosten tot een maximum van €1.000,- voor elke aanvraag. Inwoners die samenwerken in een straat, wijk of buurt kunnen een extra subsidie krijgen van maximaal 35% van de kosten, met een maximum van €5.000,-.

Klimaat

De maatregelen zijn nodig, omdat het klimaat verandert. Het weer wordt extremer; er komen vaker hoosbuien, droogte- en hitteperiodes voor. Daar kunnen we en moeten we ons op voorbereiden.

Waterschappen en gemeenten nemen maatregelen om onze leefomgeving te beschermen tegen deze klimaatveranderingen. In natte perioden moet regenwater snel afgevoerd kunnen worden; in tijden van droogte willen we water juist langer vasthouden.

Steentje bijdragen

Ook inwoners kunnen alleen en gezamenlijk hun steentje bijdragen. Zo kunnen ze bijvoorbeeld een regenton aanschaffen, hun tuintegels vervangen door gras of beplanting of een regenwatervijver aanleggen.

Meer informatie

Wilt u meer informatie over de subsidievoorwaarden en de mogelijkheden? Kijk op www.loonopzand.nl/klimaatsubsidie. U kunt ook contact opnemen met [email protected].

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden