Eerste maximale boete voor Oostappen vakantiepark Droomgaard

Vorige week besloot de gemeente Loon op Zand de dwangsom voor Oostappen vakantiepark Droomgaard te verhogen naar het maximale bedrag van €152.000,- per overtreding. Op maandag 28 januari voerde de gemeente samen met de politie direct een controle uit. Op het recreatieve gedeelte werd illegale huisvesting van een handvol arbeidsmigranten geconstateerd. Dit betekent dat de Oostappen groep een boete moet betalen van €152.000.

Maximale dwangsom

De laatst geconstateerde overtreding op het vakantiepark leidde tot een totaal aan dwangsommen van €178.400. Dit is het totale bedrag wat de gemeente mocht opleggen, onder het besluit van 20 november 2018 voor de ‘last onder dwangsom’. De gemeente kon daarom vorige week de volgende juridische stap nemen. De gemeente koos ervoor de dwangsom te verhogen naar het maximale bedrag van € 152.000 per overtreding.

Gemeente int dwangsommen

De Oostappen groep ontving van de gemeente eerder al een rekening van €178.400. Hier komt het bedrag van €152.000 bovenop. In totaal int de gemeente bij de Oostappen groep nu een bedrag van €330.400.

Veiligheidsrisicogebied

De gemeente blijft de situatie nauwlettend in de gaten houden. Het gebied waarbinnen het vakantiepark valt, is tot 1 maart 2019 aangewezen als veiligheidsrisicogebied. De politie en de gemeente blijven controles uitvoeren op het vakantiepark.

Meer informatie

Meer informatie over het veiligheidsgebied staat op: www.loonopzand.nl/veiligheidsrisicogebied.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden