Wethouder Wil Ligtenberg rijdt eerste rit ANWB AutoMaatje Loon op Zand

Wil Ligtenberg rijdt eerste rit ANWB AutoMaatje met Ad van Doremalen en de eerste chauffeur Theo Molthoff.
Foto: Pix4Profs/Jan Stads

Vrijdag 11 januari startte ANWB AutoMaatje Loon op Zand. Wethouder Wil Ligtenberg was de chauffeur van de eerste feestelijke rit. Hij ging met een plaatsgenoot samen naar de markt. Daar werden ze ontvangen door vertegenwoordigers van de organisaties die ANWB AutoMaatje Loon op Zand mogelijk maken. De eerste deelnemerspas en chauffeurspas werden uitgereikt.

ANWB AutoMaatje is een vervoerservice waarbij vrijwilligers minder mobiele plaatsgenoten op verzoek vervoeren. Vrijwillige chauffeurs gebruiken daarvoor hun eigen auto. Bijvoorbeeld voor een bezoek aan ziekenhuis, dokter of fysiotherapeut. Maar ook voor leuke uitjes zoals een bezoekje, naar de kapper of gezellig winkelen.
De aanvrager (deelnemer) neemt minimaal twee werkdagen van te voren contact op met KDC via 0416 – 531573 (maandag t/m donderdag 9:30 uur – 12:00 uur). De deelnemer betaalt € 0,30 per kilometer per rit aan de vrijwilliger (chauffeur).

De Klussen en Diensten Centrale (KDC), Seniorenvereniging Loon op Zand, KBO Kaatsheuvel, KBO De Moer en ContourdeTwern pakken samen de uitvoering op voor ANWB AutoMaatje Loon op Zand. De gemeente Loon op Zand ondersteunt deze vervoerservice van de ANWB.

ANWB AutoMaatje is een welkome aanvulling op Regiovervoer en het Openbaar Vervoer.

Kijk voor meer informatie ook op www.loonopzand.nl en www.anwbautomaatje.nl

Foto: Pix4Profs/Jan Stads