Opnieuw illegale huisvesting op Droomgaard, dwangsom loopt op naar € 178.400,-

De gemeente Loon op Zand voerde op donderdag 10 januari 2019 een controle uit op Oostappen vakantiepark Droomgaard in Kaatsheuvel. Het vakantiepark hield zich opnieuw niet aan de regels voor de huisvesting van arbeidsmigranten.

Op het migrantengedeelte hield de Oostappen Groep zich aan de afspraak in maximaal 200 chalets arbeidsmigranten te huisvesten. Op het recreatieve gedeelte werd huisvesting van arbeidsmigranten vastgesteld. Dit is niet toegestaan. Hiervoor moet de Oostappen Groep opnieuw een dwangsom van € 34.000,- betalen. Dit bedrag komt bovenop de dwangsommen die de Oostappen Groep al aan de gemeente moest betalen.

Oostappen Groep moet dwangsommen betalen

De gemeente stuurt nu een rekening aan de Oostappen Groep voor het totaal aan dwangsommen. In totaal heeft de gemeente nu 5 x €34.000,- en 1 x € 8.400,- aan dwangsommen opgelegd. In totaal moet de Oostappen Groep € 178.400,- aan de gemeente Loon op Zand betalen. Betalen zij niet, dan zal de gemeente het bedrag innen.

Vervolg

De gemeente en politie blijven controleren of de Oostappen Groep zich aan de regels houdt. Bij blijvende overtredingen moet de Oostappen Groep opnieuw dwangsommen betalen.

Meer informatie

Meer informatie over het veiligheidsgebied staat op: www.loonopzand.nl/veiligheidsrisicogebied.