Twee nieuwe watertappunten geopend in de gemeente Loon op Zand

Op vrijdag 2 november 2018 opende wethouder Gerard Bruijniks en wethouder Kees Grootswagers samen met bestuursleden van Stichting Wereldgemeente Loon op Zand twee watertappunten.

Om 11.00 uur werd het eerste tappunt aan de Kerkstraat (pleintje tegenover Aspendos) in Loon op Zand geopend en om 14.00 uur werd het tweede watertappunt geopend op het Anton Pieckplein in Kaatsheuvel.

De gemeente Loon op Zand is sinds 2014 Millenniumgemeente (nu Global Goals Gemeente) met speciale aandacht voor duurzaamheid en eerlijke handel. Stichting Wereldgemeente is het burgerplatform dat daar vorm en inhoud aan geeft. De aanleg van watertappunten past bij het thema duurzaamheid, onder andere omdat deze het gebruik van vervuilende plastic flesjes bronwater overbodig maken. Stichting Wereldgemeente pakte daarom het initiatief op en verzocht in augustus 2015 het college van burgemeester en wethouders om deel te nemen aan het project.

Belang watertappunt

De watertappunten stimuleren het drinken van (meer) kraanwater en het financieren van schoon-drinkwaterprojecten in ontwikkelingslanden via Join The Pipe. Daarnaast bieden de tappunten de gemeente een toeristisch-recreatieve meerwaarde. Toeristen, op de fiets of te voet, kunnen de tappunten gebruiken als rustpunt om hun waterfles te vullen. Daarnaast zijn de watertappunten bedoeld als ontmoetingsplaats voor iedereen.

Brabant Water & Join-the-pipe

Samen met de internationale organisatie “Join-The-Pipe” (www.join-the-pipe.org) maakt Brabant Water het mogelijk om tappunten voor kraanwater binnen gemeenten te plaatsen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen