Gemeente Loon op Zand daagt huishoudens uit: 100 dagen, 100 gezinnen, 100% restafvalvrij

Foto: Gemeente

(Rest)afvalvrij leven moeilijk? Op 24 mei gaan zoveel mogelijk huishoudens in de gemeente Loon op Zand de uitdaging aan. Jong en oud, alleenstaand tot samenwonend. Van vrijstaand wonen tussen de weilanden tot in een kleine studio in een appartementencomplex. Iedereen kan mee doen.

100-100-100 is een landelijk beproefd concept. Waar de gemiddelde Nederlander elk jaar bijna 240 kilo restafval produceert weten de deelnemers aan dit project dat terug te brengen tot ongeveer 25 kilo per jaar. Veel deelnemers denken bij aanvang dat het moeilijk is om nagenoeg afvalvrij te leven, maar in de praktijk blijkt het vaak verrassend eenvoudig. Het goed benutten van de mogelijkheden die er zijn voor afvalscheiding en goed opletten bij wat je inkoopt blijken in de meeste gevallen al te leiden tot deze mooie prestaties.

Vanaf 24 mei is het de beurt aan de inwoners uit de gemeente Loon op Zand. Uiteraard staan de deelnemers er tijdens de proef niet alleen voor. Op het platform loonopzand.100-100-100.nl kunnen ze ervaringen, foto’s, video’s en tips delen. Daarnaast gaan de deelnemers aan de slag met weekopdrachten en krijgen ze tips van professionals. Wekelijks vullen ze op het platform de hoeveelheid restafval in op de ‘afvalmeter’. Hier wordt zichtbaar hoe zij presteren ten opzichte van elkaar en ten opzichte van het landelijk gemiddelde.

Nieuwsgierig of u zonder restafval kunt leven?

Voor meer informatie over de 100-100-100 uitdaging kunt u terecht op loonopzand.100-100-100.nl. Schrijf u in als deelnemer en ga vanaf 24 mei de uitdaging aan om 100% (rest-) afvalvrij te leven.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden