Gasincident aan de Loonsemolenstraat in Loon op Zand

Foto: Gemeente Loon op Zand

Op donderdag 3 augustus 2017 vond er een gaslek plaats op de site van Vermillion Oil, gevestigd aan de Loonsemolenstraat in Loon op Zand. Er vond een uitstoot van aardgascondensaat plaats. In het gebied zijn de getroffen gewassen en grond verwijderd. Huizen waar daken, zonnepanelen en tuinmeubilair door het condensaat zijn getroffen, worden op kosten van Vermillion Oil gereinigd.

Geen gevaar voor omgeving en milieu

De deskundigen melden ons dat zij er vanuit gaan dat er geen direct gevaar voor de omgeving en het milieu meer is. U kunt het gebied gewoon betreden, wandelen, fietsen of uw hond uitlaten.

Verdere maatregelen

De getroffen bladeren van omliggende bomen, struiken en andere planten in omliggende tuinen voert Vermillion Oil ook af. Volgens de huidige inschatting van deskundigen kan dit later in het seizoen plaatsvinden, mogelijk in de herfst. Hierbij staat het voorkomen van eventuele gevolgen voor de volksgezondheid en langdurige schade aan het milieu voorop.

Naast de al uitgevoerde onderzoeken, voeren Vermillion Oil en deskundigen de komende weken verdere onderzoeken uit. Uit deze onderzoeken blijkt of er gevolgen kunnen zijn op de langere termijn en op welke wijze maatregelen getroffen moeten worden. Zodra wij hier uitsluitsel over ontvangen, brengen wij u hiervan direct op de hoogte.

Communicatie

Op het moment van het incident zijn een aantal partijen direct op de hoogte gebracht door Vermillion Oil. Dit waren het Staatstoezicht, de Provincie, het Waterschap en de Omgevingsdienst. Ook nam Vermillion Oil direct contact op met de eigenaren van de percelen in en rond het getroffen gebied. De gemeente is later ook geïnformeerd over dit incident. Op dat moment was het gaslek gedicht. Wij hebben het bedrijf Vermillion Oil en andere betrokken instanties aangegeven dat wij in dergelijke situaties direct geïnformeerd moeten worden. Vanzelfsprekend vindt er aankomende week verder overleg plaats over vervolgmaatregelen en informeren wij u hierover via onze communicatiekanalen.

Contact

Heeft u vragen over het gasincident? Stuur een e-mail met uw vraag naar [email protected] onder vermelding van ‘gasincident Loon op Zand’.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen