Burgemeester reikt Koninklijke onderscheiding uit aan Fons van Es

Jan Stads / Pix4Profs
Jan Stads / Pix4Profs
Foto: Jan Stads / Pix4Profs

Op zaterdag 28 januari heeft de heer A.H.P.M. van Es de Koninklijke onderscheiding Lid in de Orde van Oranje Nassau ontvangen van burgemeester Wim Luijendijk.

De uitreiking vond plaats tijdens de jaarvergadering van de vrijwillige brandweer Loon op Zand in de brandweerkazerne in Kaatsheuvel.
De heer Fons van Es (63), woonachtig te Kaatsheuvel, is ruim 25 jaar lid geweest van de vrijwillige brandweer Loon op Zand. Op 1 augustus 1990 is de heer Van Es aangesteld bij de vrijwillige brandweer. Enkele jaren later werd hij bevorderd tot hoofdbrandwacht en in 2001 tot onderbrandmeester. Naast het bevelvoerderschap is de heer Van Es ook actief geweest als verkenner gevaarlijke stoffen (WVD-er). Ook was hij jarenlang verantwoordelijk voor het onderhoud van ademlucht.

De heer Van Es heeft op een gemotiveerde en betrokken wijze in deze jaren de wekelijkse brandweertrainingen gevolgd om zijn vakbekwaamheid op peil te houden. Per 1 januari 2016 heeft de heer van Es zijn werkverband met de brandweer beëindigd. Vanwege zijn bijzondere inzet tijdens zijn ruim 25-jarig dienstverband werd hem de Koninklijke onderscheiding toegekend.

Foto Jan Stads / Pix4Profs
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen