Yvonne maakt ruim 2100 middeleeuwse tunica’s en mutsen voor Kinderkasteelfeest op 28 juni

Foto: GGAB Gerdy Zijlmans

Al enkele maanden wordt aan de Hilsestraat in Kaatsheuvel gewerkt aan ruim 2100 middeleeuwse tunica’s en mutsen. Deze zijn bestemd voor het Kinderkasteelfeest van 28 juni a.s. Dan komen ruim 1800 leerlingen van alle tien de basisscholen uit onze gemeente met leerkrachten en begeleiders naar kasteel en kasteelweide in Loon op Zand. En zij dragen – allemaal – een middeleeuws tuniek met bijbehorende muts.

En die 2100 tunica’s en mutsen worden allemaal op maat geknipt en gezoomd. Op maat gemaakt voor 4 tot 6 jarigen, voor de leeftijd van 7 tot en met 9, voor de 10 tot 12 jarigen en voor de leerkrachten en begeleiders. Een gigaklus die wordt verricht door Yvonne van Atelier Yvonne uit Kaatsheuvel. In november 2018 leverde Nooteboom enkele pallets vol met rollen stof bij haar af. Vanaf dat moment wordt met gezwinde spoed gewerkt; Yvonne is een echte routinier!

Na de start van het jubileumjaar – met het Openingsfestijn in het Efteling Theater op 23 januari – is gestart met het bezoeken van alle basisschoolleerlingen in de gemeente Loon op Zand. Op de dinsdagmiddagen wordt één van de tien basisscholen bezocht; iedere week een andere school. Komende week komen we daar in deze rubriek nader op terug.

Op de foto’s ziet u Yvonne bezig met haar gigaklus – het maken van ruim 2100 tunica’s en mutsen voor onze basisschoolleerlingen en hun leerkrachten en begeleiders. Yvonne “maakt het mee! “.

Foto: GGAB Gerdy Zijlmans
X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden