112

Twee personen aangehouden voor diefstal van bouwmaterialen

Foto: Politie

In de vroege uurtjes van woensdag, rond 04:00 uur, ontving de politie een melding dat twee personen waren waargenomen op bewakingscamera’s op een bouwplaats. Een agent vroeg het adres en maakte snel een melding aan. Ook werd het signalement van beide personen opgevraagd. Terwijl de agent deze informatie verzamelde en noteerde, waren zijn collega’s al onderweg.

De camerabeelden werden gedeeld met de meldkamer van de politie, zodat de agenten zelf ook de bewakingsbeelden konden bekijken. Het signalement van de verdachten werd snel doorgegeven aan de collega’s die onderweg waren.

Een agent op de meldkamer, belast met het coördineren van de inzet, zorgde ervoor dat de politieauto’s vanuit verschillende richtingen aanreden, om de kans op succes te vergroten.

Nadat het gebied rondom de bouwplaats was afgezet door politieagenten, begaven ze zich naar de laatst bekende locatie van de verdachten op de camera’s. Daar constateerden ze inderdaad schade aan de bouwplaats en een poging tot diefstal van bouwmaterialen.

Op dat moment merkten agenten die de straten rondom de bouwplaats hadden afgesloten een bestelbusje op dat zonder verlichting wegreed. Het voertuig werd snel tot stoppen gebracht en bij inspectie bleek het vol te liggen met gestolen bouwmaterialen. De inzittenden konden niet verklaren hoe ze aan deze goederen kwamen. Na het bekijken van de bewakingsbeelden bleek het signalement van de verdachten volledig overeen te komen met de inzittenden van het busje.

Dit resulteerde in twee succesvolle aanhoudingen!

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen