WZV gaat als een speer tijdens de Brabantse Kampioenschappen

EINDHOVEN – In de weekenden van 13-14 & 20-21 mei werden in het Pieter van den Hoogenband Zwemstadion te Eindhoven de Brabantse Zomer Kampioenschappen zwemmen gehouden. De badlengte bij deze langebaan wedstrijd is ingesteld op 50 meter.

De zwemmers van WZV deden goede zaken, want dit kampioenschap leverde 15 medailles op waarvan 2x Goud, 7x Zilver en 6x Brons:

• Maikel Blijlevens werd Brabants Kampioen op de 50M Rugslag; hij won 4x Zilver (100M vrije slag, 100M rugslag, 200M rugslag en 100M vlinderslag) en 2x brons (50M vrije slag, 50M vlinderslag)
  • Jort Hoppenbrouwers werd Brabants Kampioen op de 50M Schoolslag; hij won 2x Zilver (100 en 200M Schoolslag) en 1x Brons (200M wisselslag)
  • Chris Geers won 1x Zilver (50M vrije slag) en 3x Brons (100M vrije slag, 200M rugslag en 400M wisselslag)

Isabel van Alebeek verbeterde tijdens dit toernooi het ruim 10 jaar oude clubrecord van de 50M vlinderslag. Ze bracht dit bij de dames 17 jaar en ouder naar een tijd van 30,73

De 21 zwemmers van WZV, die mochten deelnemen aan dit kampioenschap, vestigden samen 69 PR’s. De meeste PR’s kwamen op naam van Isabel van Alebeek (11) gevolgd door Chris Geers (8), Ilona Blonk (6), Maikel Blijlevens (5), Jort Hoppenbrouwers (5), Britt van der Ham (5), Jade Hoppenbrouwers (4), Elce Dollekens (3), Wessel Roosenbrand (3), Lisa Theuns (3), Marith Ewijk (3), Collin van der Ham (2), Maurice van Alebeek (2), Kim Theuns (2), Bregje Vermeulen (2), Guus den Hartog (1), Jona Dorr (1), Isabel van Gessel (1), Evelien Scholten (1) en Suze van Oosterhout (1).