Penalty doet RKC de das om tegen Feyenoord

RKC Waalwijk heeft zondagmiddag in eigen huis met 0-1 verloren van Feyenoord. De Waalwijkers wisten verschillende kansen te creëren en Feyenoord goed af te houden, maar een penalty van Danilo bezorgt de Geelblauwen alsnog een verliespartij.

Gebalanceerd

In een strijdvolle eerste helft was de eerste kans van de wedstrijd voor RKC, na een goede counter kwam Patrick Vroegh één op één te staan met doelman Justin Bijlow maar helaas stond het vizier niet op scherp. De Geelblauwen hielden het achterin goed dicht waardoor het gevaarlijkste moment van Feyenoord voort kwam uit een vrije trap van Orkun Kökcü. Door het hoge spel van Feyenoord werd RKC met name uit counters gevaarlijk, dit leidde tot een goede kans voor Kramer die over kopte. Hiermee brachten de ploegen elkaar op een 0-0 ruststand.

Penalty beslissend

De tweede helft was het weer RKC Waalwijk dat de eerste kans produceerde. Iliass Bel Hassani waagde een poging, maar deze kon gestopt worden door Bijlow. Feyenoord zette meer druk op jacht naar de voorsprong, waardoor Vaessen meerdere keren in actie moest komen. RKC had de zaken goed om op orde, maar kwam toch op achterstand. Na een overtreding binnen de zestienmeter en inmenging van de VAR wees scheidsrechter Van de Graaf naar de stip. Danilo mistte niet: 0-1. Trainer Oosting wisselde aanvallend op jacht naar de gelijkmaker, wat ook leidde tot meerdere kansen. De grootste kans in de slotfase kwam op naam van Roy Kuijpers, maar zijn inzet belandde net aan de verkeerde kant van de paal. Het betekende dat RKC met 0-1 onderuit ging in het eigen Mandemakers Stadion.