RKC Waalwijk gaat op bezoek bij koploper Ajax

RKC verloor de thuiswedstrijd tegen Ajax met 0-5
RKC verloor de thuiswedstrijd tegen Ajax met 0-5
Foto: Alexander de Peffer

Zondagmiddag 6 maart speelt RKC Waalwijk in de Amsterdamse Arena tegen koploper Ajax. Aanvang 16.45 uur.

RKC Waalwijk

De mindere februarimaand werd tegen FC Twente afgesloten met een zure nederlaag. In de slotfase kreeg RKC de 1-2 tegen, waardoor het Carnaval begon met een kater. Jens Odgaard wist wel te scoren voor de Waalwijkers, met alweer zijn achtste doelpunt van het seizoen. In het uitvak van de Johan Cruijff ArenA zullen morgen ruim 200 supporters de ploeg van Joseph Oosting achterna reizen.

Ajax

De ploeg van trainer Erik ten Hag wist vorige speelronde ook niet te winnen, op bezoek bij Go Ahead Eagles. In de Adelaarshorst was de ploeg uit Deventer met 2-1 te sterk voor de ploeg uit Amsterdam. Zo zag de koploper van de eredivisie haar voorsprong ten opzichte van PSV slinken tot twee punten. Doordeweek wist Ajax zich prima te herpakken, doordat AZ in de halve finale van de TOTO KNVB Beker met 0-2 werd verslagen.

Balans

Ajax-uit is traditioneel gezien een lastig duel voor de Geelblauwen. Van de 25 eerdere edities wist RKC één keer te winnen, drie keer gelijk te spelen en werd er 21 keer verloren. Het laatste resultaat dat RKC behaalde tegen de Amsterdammers dateert van 26 oktober 2013. Toen eindigde de wedstrijd in de ArenA in 0-0.

Arbitrage

Higler leidt de wedstrijd tegen Ajax. Hij wordt geassisteerd door de heren Diks en Weterings. Vierde official is de heer Bos. In Zeist zitten de heren Dieperink en Brondijk als VAR en AVAR.

Live

De wedstrijd Ajax – RKC Waalwijk is live te zien op ESPN 2! Via ons Twitter-verslag is de wedstrijd ook live te beleven. Daarnaast zal ook Langstraat FM (106.8) zoals altijd live radioverslag doen van de wedstrijd.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen