Tijd voor actie: Stilzitten is geen optie! #sportscholenopen

Foto: Family Fit Healthcenter

KAATSHEUVEL – De keus van de overheid om tijdens deze lockdown de sportcentra gesloten te houden heeft veel gevolgen. Dat terwijl de fitnessbranche in de zomer heeft laten zien dat veilig sporten verantwoord kan. Onderzoek onder 218 sportcentra aangesloten bij NL Actief laat zien dat geen enkele locatie een brandhaard of besmettingsbron voor het Corona-virus is geweest.

Drie miljoen mensen die normaal aan fitness doen gaan door de lockdown steeds minder bewegen. Zowel lichamelijke als geestelijke klachten ontstaan of nemen daardoor in hard tempo toe. De sportcentra aangesloten bij de VES (Vereniging Exclusieve Sportcentra) vinden dat dit niet langer kan. Zij nemen het op voor hun sporters en komen met een landelijke actie.

Op zaterdag 27 februari kun je tussen 09.00 en 15.00 uur meedoen aan de actie “Stilzitten is geen optie”. Door het hele land wordt er deze dag bij de deelnemende sportcentra coronaproof buiten getraind met Outdoor Workouts. Doel van deze actie is het bewustzijn van het belang van sport en bewegen te vergroten. Juist in deze tijd is bewegen ontzettend belangrijk.

In Kaatsheuvel kun je meedoen bij Family Fit Healthcenter aan de Poolsestraat 14. Zowel leden als niet-leden kunnen deelnemen. Meedoen is heel eenvoudig. Je reserveert een tijdsblok bij Family Fit Healthcenter via 0416-540000 en komt op de afgesproken tijd in je sportkleding naar het sportcentrum. De training vind buiten plaats en alle richtlijnen van het RIVM worden gevolgd. Zo train je in 2-tallen op ruime afstand van elkaar. Veiligheid staat voor iedereen voorop. Er is de keuze uit verschillende apparaten. Zo kun je roeien, fietsen, lopen of meedoen met krachttraining. De gehele dag wordt er gewerkt met tijdsblokken en is publiek helaas niet toegestaan (i.v.m. mogelijke samenscholing). Zo kunnen alle corona-maatregelen worden gevolgd.

Family Fit Healthcenter roept leden en niet-leden op met de actie mee te doen. Laat jij ook zien dat bewegen JUIST NU ontzettend belangrijk is? Neem contact op met de receptie van Family Fit Healthcenter via 0416-540000 of meld je aan via www.familyfit-healthcenter.nl Er wordt dan een plaats voor jou gereserveerd en je ontvangt alle verdere informatie.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen