DESK wint met 3-1 van Gilze, zegereeks van twaalf wedstrijden

Vorige week zondag bekroonde de selectie van DESK zich met het kampioenschap en behaalde daarmee de promotie naar de Tweede Klasse. Mogelijk weer heerlijk twee keer een derby in de gemeente Loon op Zand. Gemeentegenoot Uno Animo wist zaterdag al veilig te spelen tegen directe degradatie, maar het zou in theorie nog in de competitie kunnen belanden.

Vandaag stond de gedeelde nummer twee op het hoofdveld aan de Eikendijk in Kaatsheuvel. De ploeg heeft deze week na het kampioensfeest vorige week weer kunnen voorbereiden op een pittig vaardige tegenstander uit Gilze. De uitwedstrijd werd nipt met 1-0 gewonnen door DESK en dus moest de ploeg van trainer Tom Heijkoop na een Fairytale Festival weer er vol tegenaan.

De basis elf die bij de aftrap op het veld stonden verschilden op een enkele positie ten opzichte van vorige week. Het fluitsignaal klinkt en DESK zet direct hoge druk. De ploeg wil ook van deze tegenstander winnen vandaag. In de beginfase is het DESK dat de ploeg uit Gilze achteruit drukt en op eigen helft houdt. Krap 10 minuten gespeeld komt Gilze er dan toch uit. Een balletje vanaf de linkerkant wordt in het centrum, randje zestien, laag breed getrokken. De spits van Gilze controleert de bal en haalt uit. Gelukkig voor DESK is het Rick van Enkhuizen die met een sliding het schot weet te blokken. Koud een kwartier gevoetbald als er op de hoek van de zestien op de helft van Gilze een overtreding op de linksbuiten van DESK gemaakt wordt. Lars Schimmer staat op, overlegt met Koen van Baardwijk, als ze de bal neer leggen voor het nemen van de vrije trap. Lars slingert de bal richting de tweede paal, waar de luchtmacht van DESK het luchtruim in duikt. Spits Freek van Eembergen krijgt de vrije trap perfect op het voorhoofd en knikt de bal in de verre hoek, buiten bereik van de goalie uit Gilze. DESK op een 1-0 voorsprong. De kampioensploeg controleert en dirigeert de wedstrijd. Na 23 minuten voetballen is het de opkomende rechtsback Dylan Roovers, die zijn brommer gestart heeft. Dylan op de helft van Gilze slingert met rechts de bal in de pot, waar Freek hem heerlijk terug legt op de mee opgekomen Daan van Loon. Daan in een mêlee van witte tricots weet de bal te controleren, kapt zijn directe tegenstander uit en schuift de bal heerlijk langs de doelman uit Gils. Geen vuiltje aan de lucht vooralsnog voor DESK met een 2-0 voorsprong. Even later komt Gilze eruit en weet de bal met een puntertje naast het doel van Carlo v/d Beukel te prikken. DESK oppermachtig in de eerste helft geeft in de laatste tien minuten van de eerste helft nog een corner weg, die vervolgens vakkundig wordt opgeruimd.

DESK gaat met een 2-0 ruststand richting de kleedkamer. Na rust is het Lars Schimmer die achtergebleven is en voor hem valt Djordi Smout in. Direct na rust is het duidelijk dat Gilze sterker uit de kleedkamer gekomen is. Het speelt veel beter dan in de eerste helft en drukt DESK achteruit. Freek van Eembergen tikt de bal met de punt van zijn schoen, na een heerlijke steekpass, op het Gilzer doel. De doelman verkleint zijn goal perfect en weet de poging van Freek te keren. Een geweldige aanval van Gilze wordt op dito wijze gekeerd door Carlo v/d Beukel, die niet voor niets genomineerd is in de regio voor doelman van het seizoen. Een poging van dichtbij wordt op katachtige wijze verwerkt tot corner. Niet veel later daarna is Gilze weer in de aanval. Een hoge voorzet vanaf de rechterkant zorgt voor veel dreiging als twee aanvallers van Gilze in de lucht richting de bal gaan. Op het laatste moment wordt de scherpe voorzet bij de tweede paal corner gekopt door DESK. De corner die volgt wordt weer weggewerkt door de defensie van DESK. Met nog een minuut of 20 te spelen verlaat Dylan Roovers licht geblesseerd het veld. Stijn Bergmans komt op de linksback positie te spelen en Rens verhuisd naar rechts. In het laatste kwart van de wedstrijd valt dan toch de niet uit te blijven aansluitingstreffer voor Gilze. Een aanval vanaf de linkerkant wordt heerlijk richting het hart van de zestien meter getrokken en verwoestend afgerond in de verre hoek. De stand is inmiddels 2-1 als Gilze voor het laatst wisselt in de wedstrijd. Even later zet Tom Heijkoop ook zijn laatste troef in. A1-speler Kay Kemmeren komt voor Rick Vervaart het veld in en gaat op de linksbuiten positie spelen. Djordi Smout verhuisd naar de overkant op rechts. Gilze wordt sterker en sterker en dwingt v/d Beukel wederom tot een uiterste krachtsinspanning om een inzet corner te duiken. DESK ruimt op en trekt weer ten strijde. Een aanval kantelt van rechts naar links waar Kay Kemmeren de bal krijgt om een scherpe voorzet af te leveren. De bal voorzet van Kemmeren draait heerlijk richting de inkomende Freek die de bal net naast kopt. In de slotfase is het DESK die de genade tik uitdeelt aan Gilze. Een razendsnelle omschakeling zorgt er voor dat Smans zijn opgevoerde brommer vol open jankt. De diepe bal op Djordi zorgt er voor dat de goalie uit Gilze ver zijn doel uit moet komen. Djordi schakelt een tandje bij en weet de uitkomende doelman te omspelen en zet daarmee de einduitslag op het scorebord. Als de reguliere speeltijd er op zit, wordt er nog een enkele minuut blessuretijd bijgeteld en klinkt het fluitsignaal voor het einde van de wedstrijd.

DESK weet ook dit 12e achtereen volgende duel te winnen en de zegereeks voort te zetten als terechte kampioen. Met 61 punten uit 24 wedstrijden staan er nog twee duels op het programma voordat het seizoen succesvol afgesloten kan worden. Volgende week 19 mei is er de uitwedstrijd tegen Baardwijk en de week daarop is het de laatste thuiswedstrijd van dit seizoen tegen Waspik dat nog strijd tegen degradatie.