Judoka Vince Klijsen naar NK senioren judo

Foto:

De 17-jarige judoka Vince Klijsen uit Kaatsheuvel heeft zich gekwalificeerd voor het Nederlands Kampioenschap judo voor senioren. Een prachtige prestatie!

Het was toch al een goed judo seizoen voor 17-jarige Vince Klijsen uit Kaatsheuvel. De judoka mag zich dit jaar Nederlands Kampioen in zijn leeftijdsklasse -18 jaar noemen, hij bemachtigde een bronzen medaille tijdens zijn eerste Europacup in Berlijn en won met zijn Mixed Team een zilveren medaille tijdens het Europees Kampioenschap in Sarajevo. Dat Vince Klijsen de wil heeft om deze prestaties voort te zetten, bleek al kort na het zomerreces tijdens het Nederlands Kwalificatie Toernooi voor senioren. Judoka’s kunnen zich hier plaatsen voor het Nederlands Kampioenschap judo senioren. Voor de sporters is het van belang om bij de eerste acht judoka’s te eindigen in de uitslag. Eindigen in de top 8 betekent namelijk plaatsing voor de NK senioren.

In de topsporthal van Almere werd op 8 september jl. gestreden om de kwalificatie voor het senioren Nederlands Kampioenschap. Vince Klijsen, nog piepjong in deze leeftijdscategorie, wist zich te plaatsen in zijn gewichtsklasse – 90 kg. In de eerste partijen liet Vince meteen zien dat hij met een doel aan het Nederlands kwalificatie toernooi begon. Een paar schitterende ippons later stond hij in de kwartfinale. Tijdens deze kwart finale stond hij nog goed zijn mannetje maar het was toch het krachtsverschil wat de partij bepaalde. In de verliezersronde heeft Vince nog een aantal partijen gedraaid met een 7e plek als resultaat. Een prachtig resultaat voor een judoka die vanaf 2019 drie jaar in de leeftijdscategorie -21 jaar uitkomt.

Het Nederlands Kampioenschap judo voor senioren vindt in 2018 op zaterdag 29 en zondag 30 september plaats in Topsportcentrum Almere. De Nederlandse judoka’s strijden in veertien gewichtsklassen om de felbegeerde titel: Nederlands kampioen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen