Nederlands kampioenschap snelwandelen 23 juni

Rick Liesting: Europees kampioen 2017 
20 km snelwandelen
Rick Liesting: Europees kampioen 2017 20 km snelwandelen
Foto: WsV Hart van Brabant

Zaterdag 23 juni organiseren de wandel sportverenigingen Hart van Brabant uit Tilburg en RWV uit Rotterdam samen, het Nederlands kampioenschap snelwandelen heren 20 kilometer in Tilburg.

De wedstrijd zal worden verlopen op het wielerparcours van Wielervereniging Pijnenburg in de Reeshof te Tilburg. De Nederlandse Atletiek Unie heeft beide verenigingen gevraagd de organisatie op zich te nemen, nadat het kampioenschap, dat door en andere instantie werd georganiseerd, daar niet door kon gaan. Hart van Brabant en RWV hebben een draaiboek liggen van het 50 km. Nederlands en Belgisch kampioenschap en konden snel de organisatie rond krijgen en zijn op de uitnodiging ingegaan.

Internationale deelnamen

Naast de Nederlanders komen ook een aantal buitenlanders aan de start, die deze wedstrijd als een goede test zien de opbouw van hun wedstrijd jaar. Ook is het voor lopers die geen Atletiek Unie licentie hebben mogelijk deel te nemen. Deze lopers komen in een apart klassement op de uitslagen lijst. Zaterdag 23 juni om 11.00 uur is de start voor de 20 kilometer. De lopers lopen op het ronde parcours van 1568.20 meter en moeten naast een aanloop stuk 12 rondes af gaan leggen.

Kortere wedstrijden

Om het geheel nog wat aantrekkelijker te maken zijn ook een aantal kortere wedstrijdjes opgenomen in het programma. Om 12.00 uur starten alle deelnemers/sters voor de 10 km., 5 km. (jeugd) 3 km. (Jeugd) en 1 km. (Jeugd).

Favoriet, EUROPEES KAMPIOEN!

Bij de Heren 20 kilometer is Rick Liesting torenhoog favoriet en titel verdediger. Rick is vorig jaar Europees kampioen geworden op de 5 km. en 20 km. Masters in Deense AARHUS. Rick liep daar naar een nieuw Nederlands record Masters in 1.31.04. Rob Tersteeg is was in 2016 Nederlands kampioen 20 km. maar zal nu ween zware kluif hebben aan Rick . Remco de Bruin die in Aarhus naar een tijd van 1. 42 liep is de kanshebber voor de 3e plaats. Na verwachting zal de winnaar van de 20 km. tussen 12.30 en 12.45 uur aan de finish zijn. Na afloop zullen de kampioensmedailles worden uitgereikt aan de winnaars.

En na de finish van alle afstanden worden de 1e drie aankomende lopers op het podium gehuldigd per afstand gehuldigd.

Verzorging

Alle lopers kunnen per ronde gebruik maken van de verzorging. Voor ieder die welke afstand dan ook uitloopt is er een diploma vermeld met afstand en tijd. Ehbo en masseurs zijn aanwezig. Per ronde vindt er tijdregistratie plaats evenals op alle 5 km. punten.
Informatie en inschrijving over alle onderdelen W.S.V. Hart van Brabant. Ad Leermakers Ruimtevaartstraat 7 5175 BK Loon op Zand mail: [email protected] tel 0416 362858 Of Hans van der Knaap mail: [email protected]

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen