KGV-turnster Suus van Gorkum tweede bij regiofinale in Prinsenbeek

Links op de foto Suus van Gorkum
Links op de foto Suus van Gorkum
Foto: KGV

Afgelopen zaterdag werd in Prinsenbeek de tweede regiofinale turnen meerkamp gehouden waar 7 KGV-turnsters zich voor hadden geplaatst.

Voor sommige meisjes is deze wedstrijd de hoogst haalbare finale, voor een aantal andere turnsters bestaat er nog de mogelijkheid om zich te plaatsen voor het districtskampioenschap. Dit district beslaat de provincies Zeeland, Noord-Brabant en Limburg. In Prinsenbeek was de concurrentie dan ook erg groot en het turnniveau erg hoog.

Suus van Gorkum heeft een heel sterk seizoen achter de rug en bewees ook dit keer over een flink turntalent te beschikken. Op niveau Pupil1 D1 liet Suus zien dat ze enorm sterk is op de moeilijke onderdelen balk en brug waarop ze eerste werd. Er werd door de concurrentie heel hoog gescoord op vloer en sprong, waardoor Suus uiteindelijk tweede werd met 51.550 punten in het eindklassement. Suus was ook nog eens jarig en trakteerde zichzelf dan ook door zich meteen te plaatsen voor de districtsfinale. Op niveau Instap D3 is de regiofinale het hoogst haalbare. Evie Akkermans turnde erg sterk, maar miste jammer genoeg net het podium. Echter, met een mooie vierde plaats en 53.475 punten kan Evie trots zijn op haar turnseizoen. Waarschijnlijk zullen we Evie nog wel terug zien op de individuele toestelfinales die later dit voorjaar worden gehouden. Diede van Laarhoven behaalde een prachtige 5e plaats in het eindklassement met een mooie tweede plaats op balk op niveau Instap D1 met 50.975 punten. Diede plaatste zich hierdoor ook voor de districtsfinale. Pleun van ’t Veer werd later op de dag 17e met 46.925 punten op niveau Pupil2 D3 en Saran Stevens 23e met 48.800 punten op niveau Pupil2 D1. In de vroege avond moesten Sanne Derneden, Senna van Riel en Renske van Herwijnen strijden om plaatsing voor de districtsfinale op niveau Jeugd1 D1. De meiden waren erg aan elkaar gewaagd en eindigden dan ook dicht bij elkaar. Sanne werd 5e met 49.300 punten, dankzij een derde plaats op sprong en balk. Senna werd 6e met 49.000 punten door met name een derde plaats op de vloer en Renske werd 7e met 48.850 door onder andere tweede te worden op de balk. De meiden waren dan ook super trots toen ze te horen kregen dat ze alle drie geplaatst waren voor de regiofinale.

In totaal zijn er 5 KGV-turnsters geplaatst voor de districtsfinale wat een ongekend succes is! Deze districtsfinale zal op 9 juni in Breda gehouden worden.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen