Derde plaats voor KGV-turnster Diede van Laarhoven in Vlijmen

Rechts op de foto: Diede van Laarhoven
Rechts op de foto: Diede van Laarhoven
Foto: KGV

Afgelopen weekend werd in Vlijmen de laatste voorwedstrijd turnen meerkamp gehouden. Het was voor veel aanwezigen nog even in de ogen wrijven, zo vroeg in de ochtend na een uurtje minder slapen door de aanvang van de zomertijd. Negen turnsters van KGV deden mee om zich te plaatsen voor de aanstaande regiofinale en om een individuele toestelfinale te bemachtigen.

In de eerste wedstrijd deden zeven KGV-turnsters mee verdeeld over drie niveaus. Op niveau Instap D1 behaalde Diede van Laarhoven voor KGV het grootste dagsucces. Dankzij een 1e plaats op balk en 2e plaats op vloer werd Diede verdiend derde in het eindklassement met 51.050 punten. Jade Raaijmakers werd elfde met 47.800 punten en Janne Emmen 18e met 44.825 punten. Suus van Gorkum behaalde net niet het podium op niveau Pupil 1 D1. Ze werd wel 1e op brug, maar werd uiteindelijk vierde in het totaalklassement met 51.175 punten. Fabiënne van Krieken was een dag eerder nog flink ziek. Toch deed ze mee en werd sterk negende met 47.900 punten dankzij een 2e plaats op sprong en een 3e plaats op vloer. Aan de andere kant van de sporthal werd er om de prijzen gestreden op niveau Divisie 4 Junior E. Zoë Blankenberg behaalde een nette zesde plaats met 41.050 punten en Pleun van Heijst werd negende met 40.425 punten.

Later op de middag was het de beurt aan Saran Stevens op niveau Pupil 2 D1. Saran startte erg sterk op balk, maar behaalde door de hele sterke concurrentie net niet het podium. Ze werd vierde met 49.950 punten. Minou van Heijst had het erg zwaar op niveau Divisie 4 Senior D. Bij haar laatste toestel sprong blesseerde ze zich tijdens het inturnen. Toch gaf ze niet op en met zichtbaar last van de pijn sprong ze tweemaal en behaalde ze zelfs de 1e plaats op dit onderdeel. Minou werd uiteindelijk negende in het totaalklassement met 38.850 punten. De komende dagen maakt de KNGU bekend wie er doorstromen naar de regiofinale en naar de toestelfinales.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen