Zes KGV-turnsters in actie bij districtsfinale in Someren

Foto: KGV

Afgelopen zondag 21 mei jl. zijn in Someren de allerbeste turnsters van Zuid-Nederland bij elkaar gekomen voor de districtsfinale meerkamp turnen op niveau D1 en D2. Het weekend daarvoor hadden 6 KGV-turnsters zich geplaatst in Goes voor deze wedstrijd.

Fabienne van Krieken is met haar eerste turnseizoen bezig. Het is daarom extra bijzonder dat ze meteen mag aantreden voor dit kampioenschap van Zuid-Nederland. Natuurlijk is de concurrentie groot, maar Fabienne mag met haar 19e plaats met 49.275 punten op niveau Instap D2 heel trots zijn.

Tatum de Haan heeft dit seizoen op een constant goed niveau geturnd en heeft vaak aanspraak gemaakt op een podiumplek. In deze grote groep van 29 turnsters werd Tatum vooral dankzij een sterke balk- en brugoefening uiteindelijk fantastisch 10e met 53.425 punten op niveau Pupil 1 D1.

Toy Dingemans, Renske van Herwijnen en Meike van Zon waren elkaars concurrent op niveau Pupil 2 D2. Voor Toy is het zeer knap dat ze zich hiervoor geplaatst heeft. Ze werd uiteindelijk 26e met 48.959 punten. Meike van Zon liet in Someren zien dat ze de sterkste is op sprong door eerste te worden op dit toestel. Door pech op de brug kwam Meike jammer genoeg niet verder dan een 13e eindpositie met 51.450 punten. Renske van Herwijnen deed het op haar beurt weer erg goed bij de vloeroefening. Ze werd hierbij tweede. Ook Renske had moeite met haar brugoefening, maar wist toch nog uit te komen op een geweldige 7de plaats met 52.375 punten.

Krissy Klijssen moest als laatste aantreden op niveau Jeugd 1 D2. Krissy had een echte pechdag en enorme concurrentie waardoor ze uiteindelijk 28e werd met 44.475 punten. Het seizoen is echter nog niet voorbij voor deze turnsters. Op 10 juni komen ze in Kaatsheuvel nog in actie op individuele toestelfinales en op 11 juni voor de onderlinge wedstrijd van KGV die beide in de Werft worden gehouden.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen