Jubilarissen bij Hockeyclub DES

Jan Vrinten en Ben de Teuling
Jan Vrinten en Ben de Teuling
Foto: DES

Ben den Teuling (62) en Jan Vrinten (63) zijn sinds 1 september 1967 lid van DES en vieren daarmee dit jaar hun 50-jarig jubileum bij de club.

Beide heren spelen in het 50+ veteranen team (HLA), een vriendenteam dat elkaar behalve op het hockeyveld, ook wekelijks op de golfbaan weet te vinden. Elke woensdag trainen de ‘oudjes’ van DES en zondag na hun wedstrijd wordt er een paar uurtjes gezellig nagetafeld. Jan is de rustige speler die bijna altijd linksvoor en linksmidden heeft gespeeld. Hij was jarenlang goed voor 15 goals . De laatste jaren wordt het scoren wat moeilijker, maar dat komt ook doordat het team steeds ouder wordt. Ben is de aanjager op het veld. In de jeugd heeft hij altijd voorin gespeeld. Daarna zakte hij langzamerhand af van het middenveld naar de achterhoede. Hij heeft zelfs nog 1 jaar gekeept in Heren 1 toen er in de 2e klasse werd gespeeld.

Ben den Teuling

Ben en Jan leerden het spelletje op het Wilhelminaplein en ook bij DES speelden zij tot 1991 op een grasveld. De liefde voor hockey hebben ze overgedragen aan hun kinderen, die ook bij DES spelen. Morgen, zondag 7 mei om 14:00 uur staat de wedstrijd tegen Teteringen in het teken van de beide jubilarissen. Iedereen is welkom om te zien dat de veteranen nog leuk kunnen hockeyen. Daarna is er nog de mogelijkheid om DES Heren1 tegen Nuenen H1 te kijken. Deze wedstrijd start om 14:30 uur.

Jan Vrinten
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen