DES Dames scoren er op los tegen Maastricht

Dames 1 van MHC DES (2E klasse D) speelde zondag thuis tegen Maastricht, de nummer laatst in hun competitie.

Onder zomerse omstandigheden kwam DES moeizaam uit de startblokken en de bezoekers kregen via een strafcorner de eerste doelkans. Na 10 minuten pas een goede aanval van DES en dat bracht via Wieteke Roelofs de 1-0. Daarna werd er rustig gebouwd aan een grotere voorsprong, waarbij Maastricht nauwelijks nog in het spel voor kwam. De goals voor rust kwamen van Lara Beukman en Florine van Huijkelom.

Na de rust

Het overwicht van DES werd na rust nog groter. Karlijn Roijakkers beloonde haar prima wedstrijd met de 4-0 na een mooie aanvallende actie en de 5-0 via een strafbal. DES nam geen moment gas terug en zorgde uiteindelijk dat 8-0 de eindstand werd. De doelpunten in het laatste kwartier kwamen van de sticks van Lara en Eline Beukman en debutant Brechje Standaert zorgde voor het slotakkoord.