RKC Waalwijk wint eerste oefenduel met 8-0 van Regioteam Waalwijk

SPRANG-CAPELLE – RKC Waalwijk heeft het eerste oefenduel van het seizoen succesvol afgesloten. In het oefenduel tegen Regioteam Waalwijk op het sportpark van SSC’55 werd om 15.00 uur afgetrapt en uiteindelijk met 8-0 gewonnen.

Eerste helft

Op een zonnige zaterdag in Sprang-Capelle nam RKC Waalwijk het op tegen Regioteam Waalwijk. Het duel werd gespeeld in twee helften van elk dertig minuten. In de eerste helft begon RKC Waalwijk goed. Tim van De Loo stuurde Denilho Cleonise diep en in de tweede minuut schoot laatstgenoemde de openingstreffer rustig binnen. Hierna kreeg RKC Waalwijk legio kansen, het duurde slechts tot de 7e minuut voordat de 2-0 viel. Het was Denilho Cleonise die na een goede solo een assist gaf op Richonell Margaret, die het net wist te vinden. Uit verschillende drukmomenten kwam RKC Waalwijk tot meerdere kansen via onder anderen Yassin Oukili, Tim van de Loo en Richonell Margaret.

In de 24ste minuut was het de beurt aan het Regioteam om voor het doel te verschijnen. Uit een vrije trap moest doelman Joey Kesting reddend optreden om een tegentreffer te voorkomen. Er gebeurde nog genoeg voor rust, waar RKC Waalwijk al op een 3-0 voorsprong kwam. Na een goede dribbel legde Denilho Cleonise de bal netjes terug op Yassin Oukili, die de bal tegen de touwen werkte. Voor rust werd het ook nog 4-0 dankzij opnieuw een doelpunt van Yassin Oukili.

Tweede helft

In de tweede helft kwam Ilias Takidine in het veld voor Nouri El Harmazi. Na elf minuten in de tweede helft viel de 5-0. Dankzij een afstandschot van Patrick Vroegh, die daarmee de keeper verschalkte. Na een kwartier spelen in de tweede helft versierde Richonell Margaret een penalty. Denilho Cleonise ging achter de bal staan en schoof de bal beheerst in de hoek en maakte daarmee de 6-0. Amper twee minuten later maakte Richonell Margaret de 7-0. Hij kon voor open doel binnenschieten nadat hij samen met Daouda Weidmann op de keeper af ging. De eindstand werd 8-0 dankzij een afstandsschot van Richonell Margaret die daarmee zijn hattrick maakte.

Volgende week speelt RKC Waalwijk een oefenduel tegen FC Den Bosch. Deze wedstrijd zal beginnen om 13.00 uur en plaatsvinden bij v.v. Baardwijk.