Efteling heropent wildwaterrivier Piraña op zaterdag 29 juni

Foto:

KAATSHEUVEL – Wildwaterrivier Piraña heropent officieel zaterdag 29 juni! Kom jij de nieuwe waterspuwende Inca-goden bewonderen?

Sinds november 2023 is de attractie Piraña in onderhoud. In de afgelopen maanden is er heel wat werk verricht.

De kenmerkende rotsformaties die je onderweg tegenkomt zijn vervangen door nieuwe rotsen, die beter passen in de wereld van de Piraña. De minder zichtbare vernieuwingen vormden tegelijk een grote uitdaging bij dit onderhoud. Zo is de pompinstallatie vervangen die wel 5.000 liter water per seconde door de baan heen pompt.

Bovendien zijn de besturingskasten vernieuwd net als de daarbij behorende leidingen, kabels en noodverlichting. De verlichting is omgezet naar een LED-variant en rondom de baan hangen gloednieuwe speakers en camera’s. Ook is de buitengevel geschilderd en het groen rond de attractie vernieuwd.

Foto: Efteling

Tijdens de wilde boottocht komt het water echt van alle kanten op je af. Al vlak na het instappen in je bootje kom je de eerste nieuwe watergoden tegen. De mist uit de monden, verborgen in de tunnelwanden, vertroebelt je zicht op het watergordijn in de verte. Vlak daarna lijken er zelfs pijlen van water op je afgevuurd te worden. Ook van zulke korte straaltjes water kun je behoorlijk nat worden, zeker als ze vanuit twee kanten komen.

Foto: Efteling

Na de eerste waterval duik je met je bootje de golven in en net wanneer je denk dat je het ergste wel gehad hebt, spuit een waterspuwende slang een enorme waterstraal de lucht in. Daarna doemt er een half afgebroken en lekkend aquaduct op. Dat water stroomt recht je bootje in. In de bocht die dan volgt, versperren twee immense Inca-beelden je de doorgang met een muur van water! Goed om te weten: de hoeveelheid water wordt aangepast aan het seizoen en de buitentemperatuur. In de zomer word je dus kletsnat en in de winter iets minder!

Foto: Efteling

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen