Nieuwe gratis cursussen voor mensen met een beperking en hun families

24 jun , 11:24 Nieuws
20240624 mee de meent groep cursussen
MEE De Meent Groep start na de zomer met nieuwe cursussen voor mensen met een beperking én voor familielieden die wonen in gemeente Oisterwijk, Goirle, Hilvarenbeek, Dongen of Loon op Zand.
MEE helpt mensen met een beperking en hun naasten bij vragen of zorgen over die beperking. Dat kan één-op-één-hulp zijn. Maar soms past het volgen van een cursus beter. Meedoen is gratis. Meer info en aanmelden via de website www.meedemeentgroep.nl/clienten/cursussen-en-groepen of bel naar 088 465 35 55.
Heb je moeite met het leggen van contact en het onderhouden van vriendschap? Volg dan de cursus ‘Vrienden maken, vrienden blijven’ voor volwassenen met een licht verstandelijke beperking, vorm van autisme of een niet-aangeboren hersenletsel. Voor kinderen die moeilijk leren of een beperking hebben is er de cursus ‘Hier ben IK!’. Daarin leren ze hoe ze beter voor zichzelf kunnen opkomen.
De ‘Brussengroep’ is speciaal voor kinderen die een broer of zus met een beperking hebben. Daarin ontmoeten ze andere kinderen die een bijzondere broer of zus hebben. (Groot)ouders en broers/zussen die meer willen weten over het omgaan met hun familielid met autisme, kunnen meedoen aan de cursus ‘Omgaan met autisme voor familieleden’ die MEE en GGZ Breburg samen geven.
Deze cursussen starten in september of oktober, onder begeleiding van cliëntondersteuners van MEE De Meent Groep.