Casade verhoogt de huren op 1 juli met gemiddeld 4,73%

Foto: Pixabay

Ieder jaar past Casade op 1 juli de huurprijzen aan volgens de richtlijnen van de overheid. Huurders ontvangen altijd voor 1 mei een brief met hun nieuwe huurprijs. Veel informatie over de huurverhoging is te vinden op casade.nl/huurverhoging.

In 2024 worden de huren met gemiddeld 4,73% verhoogd. De overheid heeft bepaald dat de huren van sociale huurwoningen in 2024 verhoogd mogen worden met maximaal 5,3%. Casade verhoogt de huren met gemiddeld 4,73%. Sommige servicekosten en de energieprestatievergoeding (EPV) worden per 1 juli ook verhoogd. Huurders ontvangen hierover informatie in de brief die zij voor 1 mei ontvangen.

Als huurders de brief niet kunnen openen in Mijn Casade vanwege technische problemen, kunnen zij een mail sturen naar [email protected] met vermelding van hun adres. Casade zal dan de brief over de huurverhoging toesturen.

In overleg met de SHC heeft Casade zich ingezet om de huurverhoging minder te laten stijgen dan wettelijk toegestaan is. Het resultaat is een gemiddelde huurverhoging van 4,73% voor 2024. De SHC heeft voorgesteld om de huren van sommige huurders minder te verhogen, waardoor ongeveer 8.900 woningen een huurprijs onder € 697,07 behouden.

Voor huurders die moeite hebben met het betalen van hun huur, staat Casade klaar om te helpen. Het team huurincasso kijkt graag samen met huurders naar een oplossing. Huurders kunnen gratis bellen naar 0800 55 222 22.

Dit jaar zijn sommige servicekosten flink gestegen, zoals de kosten voor schoonmaak en energie. Huurders ontvangen normaal gesproken voor 1 juli een brief over de jaarafrekening servicekosten. Dit jaar kan het zijn dat deze brief later komt, uiterlijk 1 oktober, vanwege drukte.

Vorig jaar hebben ongeveer 3.000 huurders een huurverlaging gekregen. In 2024 kunnen huurders zelf een huurverlaging aanvragen als hun inkomen de laatste 6 maanden laag was. Op casade.nl/huurverlaging staan de voorwaarden en het formulier om een eenmalige huurverlaging aan te vragen. Huurders die al een huurverlaging hebben gehad in 2023 of 2024, kunnen geen nieuwe aanvragen.

Voor vragen kunnen huurders meer informatie vinden op casade.nl/huurverhoging of contact opnemen via [email protected] of telefonisch via 0800 55 222 22.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen