Boeiende lezing Groei en Bloei de Langstraat: “De schoonheid van de lente”

Foto: Henry van der Wilt

Groei en Bloei organiseert voor haar leden uit de Langstraat, het Land van Heusden en Altena en omliggende regio’s een boeiende lezing met als thema: “De schoonheid van de lente”. Deze inspirerende lezing vindt plaats op dinsdag 16 april om 20:00 uur in D’n Elshof, TH.J. Rijkenstraat 10A, Elshout.

Ook niet-leden zijn van harte welkom om deel te nemen aan deze lezing, tegen een kleine vergoeding. Meer informatie over Groei en Bloei en deze lezing is te vinden op de website: https://delangstraat.groei.nl.

Tijdens deze lezing nemen we een fascinerende reis door de lente en ontdekken we de pracht van het seizoen. Hieronder volgt een korte samenvatting van wat je kunt verwachten:

  • In januari begint het stinzenplantenfeest met de eerste verschijning van sneeuwklokken. Stinzenplanten, veelal bol- en knolgewassen, zijn vanwege hun sierwaarde ingevoerd. Ze gedijen vooral goed op losse, kalkrijke kleigrond en zijn te vinden langs de Vecht, in Friesland rondom staten of stinzen, en op oude kerkhoven, buitenplaatsen en kastelen.
  • In februari kunnen we de bosuil volgen in zijn broedproces. Deze uilensoort nestelt vaak in nestkasten in de buurt van woningen. Tijdens de nachten kan het behoorlijk luidruchtig zijn door de activiteit van de ouders die voedsel verzamelen voor hun kuikens.
  • In maart begint het werk in de tuin en parken, waarbij oude stengels worden weggeknipt en nieuw leven opkomt. Verschillende planten, zoals kerstroos, schijnhazelaar, kornoelje en katsoera, komen tot bloei.
  • April staat bekend als de bloesemtijd en wordt gevierd in de Betuwe. Het landschap wordt bedekt met bloeiende bloesems en in het vechtplassengebied bloeien de dotters en krentenbomen. Een boottocht door de trekgaten biedt de mogelijkheid om te genieten van de rijke flora en fauna.
  • Mei is een maand van overvloedige veranderingen in de natuur, die soms niet bij te houden zijn. Elke dag biedt nieuwe verrassingen en genietmomenten, want voor je het weet is de prachtige meimaand voorbij.

Henny van der Wilt, een ervaren hovenier werkzaam op kasteel Sypesteyn in Loosdrecht, zal ons tijdens deze lezing meenemen in de wonderen van de lente.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen