Herenboeren de Langstraat draaien spectaculaire documentaire

Foto:

WAALWIJK – Ruim een kwart van de biodiversiteit op aarde leeft in de grond. Microben, springstaarten, regenwormen, mollen: allemaal leven ze in de bodem. En er zijn tal van insecten die hun levenscyclus deels ondergronds doorbrengen. Eén lepeltje grond kan duizenden soorten, miljoenen individuen en zo’n honderd meter aan schimmeldraden bevatten.

Dit rijke bodemleven is essentieel voor tal van natuurlijke bodemfuncties, waaronder het vasthouden en zuiveren van water, opslaan van koolstof, natuurlijke plaagbestrijding en het recyclen van nutriënten. Maar het bodemleven staat in Nederland onder zware druk door fysieke verstoring en achteruitgang van de milieukwaliteit. Hierdoor neemt de functionaliteit af.

Herenboeren de Langstraat wil door haar werkwijze: natuur inclusief, o.a. dat bodemleven bevorderen en terugbrengen. Op de het gemengde bedrijf maakt de bodem een onlosmakelijk deel uit van onze manier van werken. En dit is geen loze belofte, dit wordt gemonitord.
Herenboeren de Langstraat is een burgerinitiatief in de Langstraat. 200 gezinnen starten een coöperatieve boerderij. De deelnemers gaan voor een toekomstbestendig gemengd boerenbedrijf. De wekelijkse voedselpakketten zijn lekker, gezond en gifvrij.

Onder het Maaiveld is met afstand de best bezochte Nederlandse documentaire van 2023. Ook internationaal is het de meest succesvolle en bekroonde Nederlandse filmproductie met 17 nominaties en 7 keer als winnaar! De documentaire wordt vertoond in samenwerking met de bibliotheek uit Waalwijk.

Kom en boek en geniet. Kaartjes via het ticketsysteem van de bieb.

Filmavond: Onder het Maaiveld | vrijdag 5 april 2024 | Bibliotheek Midden-Brabant (op-shop.nl)
https://bibliotheekmb.op-shop.nl/7185/filmavond-onder-het-maaiveld/05-04-2024

Datum en tijd: vrijdag 5 april, 19.00 uur.
De entreeprijs ( € 5,= p/p) komt volledig ten goede aan de makers. Samen met andere organisaties werkt “Onder het Maaiveld” aan een structurele verandering in de omgang met onze waardevolle bodem. Het doel? Herstel van het bodemleven in Nederland, als basis voor een gezonde natuur en een gezonde maatschappij.

Nieuwsgierig: Informatie en contact:
Mail: [email protected]
Facebook Herenboeren De Langstraat
Instagram.com/herenboerendelangstraat

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen