Jong en oud verbinden: Succesvolle deelname Walewyc Mavo aan NLdoet

LANGSTRAAT – Op vrijdag 15 maart hebben de tweedejaars leerlingen van de Walewyc Mavo deelgenomen aan NL Doet, de grootste vrijwilligersactie van Nederland.

Op diverse locaties hebben zij hun steentje bijgedragen. Zo hebben ze geholpen bij de rollator- en rolstoelwasstraat, waar ze ervoor zorgden dat deze hulpmiddelen weer blinkend schoon werden. Ook hebben ze zich ingezet bij het voorbereiden en serveren van een heerlijke lunch, waarbij ze gastvrijheid en service hoog in het vaandel hielden.

Daarnaast namen ze deel aan een foto-speurtocht met een verkwikkende wandeling, hebben ze geholpen bij het gereedmaken van het terrein, de balkonnetjes en het paviljoen voor de lente. Een terugblik in de tijd was ook onderdeel van hun taken, waarbij ze betrokken waren bij activiteiten die nostalgie opriepen en waardevolle gesprekken met bewoners, gasten en cliënten voerden.

De dag stond bol van de positieve energie, waarbij er een sterke verbinding ontstond tussen jong en oud. Voor veel leerlingen was dit een eerste kennismaking met vrijwilligerswerk, wat hen een waardevolle ervaring opleverde buiten de schoolmuren.

Bezochte locaties

Waalwijk
Mijzo zorglocatie Spoorwiel, Woonzorgcentrum Antoniushof, Inloophuis Toon, Gildebroeders: Gilde Sint Crispinus en Crispinianus van Besoyen

Kaatsheuvel
Mijzo zorglocatie Eekhof, Dienstencentrum De Rode Loper

Sprang-Capelle
Mijzo zorglocatie Elzenhoven

Drunen
Mijzo zorglocatie Zandley

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen