Zonnebloem vakantieweek van 4 t/m 8 maart

Foto: Maria van Dooren

De Zonnebloemafdelingen Loon op Zand/De Moer en Waalwijk hebben hun krachten gebundeld om 25 gasten uit beide gemeentes samen met 15 vrijwilligers, inclusief een zorggroep, een onvergetelijke week te bezorgen.

Op maandag 4 maart stond de bus klaar bij de Venloene om 9.00 uur om de gasten en hun bagage op te halen. De volgende stop was Antoniushof, waar de overige gasten en vrijwilligers werden opgepikt. Rond 10.30 uur vertrokken we naar Zorghotel Het Bosgoed in Lunteren op de Veluwe. Na een kopje koffie en wat huishoudelijke mededelingen kon de vakantie beginnen. De koffers werden snel uitgepakt en het gebouw, inclusief een schitterende wellnessruimte, werd verkend. Na een heerlijk diner speelden we een kennismakingsspel en ging iedereen rond 23.00 uur naar bed.

Op dinsdag 5 maart begonnen we met een wandeling in de prachtige omgeving. Voor wie het nodig had, werden rolstoelen beschikbaar gesteld voor een tochtje door het dorp. ’s Middags zorgde troubadour Robert Verhoeven voor muzikale ontspanning. De dag werd afgesloten met een muzikale bingo en veel gelach, onder het genot van wat lekkers.

Op woensdag 6 maart stond na het ontbijt en de koffie om 10.00 uur de bus klaar om ons naar het Oude Ambachten en Speelgoedmuseum in Ter Schuur te brengen. Na een lunch keerden we rond 14.30 uur terug naar Het Bosgoed. ’s Avonds stond er een (erg moeilijke) quiz op het programma, waarbij de hersenen flink werden gekraakt. Na wat drankjes werd de dag tevreden afgesloten.

Op donderdag 7 maart werden de dames ’s ochtends mooi opgemaakt en kregen ze een voetmassage. De heren maakten een wandelingetje in de omgeving. Na de lunch verzorgde H en A mode een modeshow, gevolgd door een heerlijk afscheidsdiner. De avond werd gevuld met talentvolle sketches, liedjes en gedichten tijdens de Bonte Avond.

Op vrijdag 8 maart keerden we helaas weer huiswaarts. De koffers van Loon op Zand gingen als eerste de bus in, gevolgd door die van Waalwijk. Bij Van der Valk in Nuland genoten we van een laatste lunch voordat we afscheid namen.

We willen onze vrijwilligers, gasten en sponsoren bedanken voor een onvergetelijke vakantie: Stichting Jacques de Leeuw, Boomrooierij Weijtmans Udenhout, Gemeentes Waalwijk en Loon op Zand, E van Wijk Giessen, en Sprangers Beheer Waalwijk.

Vakantiestaf Zonnebloem afdeling Loon op Zand/De Moer en Waalwijk,
Anja van der Ven, Maria Maas, Riky Groenendaal, Maria van Dooren.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen