WSV Hart van Brabant organiseert 2e winterserie wandeltocht op 17 december

Foto: WSV Hart van Brabant

Wandelsportvereniging Hart van Brabant organiseert op zondag 17 december de tweede wandeltocht van het winterseizoen 2023-2024. Deze editie markeert de 62e keer dat de Tilburgse wandelsportvereniging deze reeks tochten organiseert.

De start vindt plaats bij café Boerke Mutsaers aan de Vijverlaan 2 in Tilburg, met afstanden van 5, 15, 25 of 35 kilometer. De 35 km start om 9:00 uur (gezamenlijk), en de overige afstanden kunnen tussen 9:00 uur en 11:00 uur starten. Alle deelnemers dienen zich voor 17:00 uur af te melden. Voor deelnemers die zich vooraf inschrijven, is er een speciaal ontworpen vaantje als herinnering.

De volgende tochten in 2024 vinden plaats op 14 januari, 4 februari en 3 maart. Elke tocht biedt deelnemers de vrijheid om zelf de gewenste afstand te kiezen. De routes variëren elke keer en nemen wandelaars mee door de bosrijke omgeving van Tilburg.

Op de 35 km routes zijn er 2 wagenrusten en een café rust. De 25 km heeft 2 caférusten, en de 15 km is voorzien van een café rust. Voor deze tocht gaan de routes richting Tilburg Zuid via het Stadsbos 013, de Oude Warande en Vredelust. Vervolgens leidt de route naar de Regte Heide in Goirle, waar de 15 km naar de rustgelegenheid afslaat. De 25 en 35 km volgen een prachtig stuk over de hei, waar de 25 km naar de rustgelegenheid in Goirle gaat. De 35 km route maakt nog een extra lus op de Regte Hei en heeft rust bij de Roovertse Leij. Na een route door de bossen van Gorp en Rovert keren de wandelaars terug naar Goirle, waar deelnemers van de 25 km en 15 km weer samenkomen. De route gaat dan via het Blaakpark terug naar de finish bij Boerke Mutsaers.

Deelnemers van de 5 km hebben een specifieke route en lopen niet samen met de andere afstanden. Deze wandeltocht belicht zowel de pracht en praal van de herfst als de mogelijke winterse omstandigheden.

Inschrijfgeld

Het inschrijfgeld voor de 35 km bedraagt €6,00 zonder herinnering, en voor de overige afstanden €4,00 zonder herinnering. Leden van wandelsportbonden krijgen €1,00 korting. Inschrijven met herinnering kost per afstand €1,00 extra. Vooraf digitaal inschrijven is ook mogelijk.

De serie winterwandelingen van Hart van Brabant doet mee aan de Tilburg Triple, een speciale herinnering voor deelnemers uit de gemeente Tilburg.

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Ad Leermakers via 0416 362858 of [email protected], of je kunt de website www.wsv-hartvanbrabant.nl raadplegen.

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen