ETZ waarschuwt voor valse e-mail van Apotheek DeLeij

Foto:

TILBURG – Het ETZ waarschuwt je voor een potentieel gevaarlijke phishing e-mail die maandagmiddag 9 oktober omstreeks 15.23 uur is verstuurd. Deze valse e-mail heeft als onderwerp “Factuur VRKF23105915”. Bij de ontvanger wordt de indruk gewekt dat het bericht afkomstig zou zijn van “Info | Apotheek DeLEIJ” met het e-mailadres “[email protected]”. De e-mail sluit af met de woorden “Thank you. Best regards, Team Apotheek ETZ.”

Het ETZ wil benadrukken dat dit een valse e-mail is, die niet door het ETZ of de apotheek is verstuurd. Verwijder de e-mail direct. Inmiddels is er al voor gezorgd dat niet meer op de link in de e-mail geklikt kan worden.

Er zijn verschillende redenen waarom deze e-mail als verdacht moet worden beschouwd:

Naam: Het ETZ heeft sinds enige tijd de naam van de apotheek gewijzigd naar “Apotheek ETZ” en gebruikt niet langer de naam “Apotheek DeLEIJ”. Dit is een duidelijke aanwijzing dat de e-mail niet legitiem is.
Facturatie: Apotheek ETZ verstuurt nooit digitale facturen per e-mail. Facturen worden nog steeds altijd op papier per post verstuurd. Het feit dat deze e-mail een digitale factuur bevat, is verdacht.

Het ETZ heeft deze phishing e-mail als datalek gemeld bij de Autoriteit Persoonsgegevens. Momenteel wordt verder onderzoek gedaan.

Schermopname van phishing e-mail

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen