Zevenblad, lastig of gelukkig?

Zevenblad oogsten
Zevenblad oogsten
Foto: In Het Wilde Weg

De natuur heeft ons een overvloed aan plantaardig voedsel te bieden. Overal om ons heen staan heerlijke en gezonde planten, bomen, bessen en paddenstoelen. Tim Horneman en Leah Groeneweg van In Het Wilde Weg geven tips hoe je wilde planten kunt eten. Ontdek de kracht en rijkdom van de natuur.

Veel planten volgen de mens op de voet. Brandnetel houdt van de stikstofrijke rommelhoeken van mensen. Kleine veldkers, vogelmuur en paarse dovenetel van de kaal geschoffelde plekken in (moes)tuinen. En zevenblad kruipt overal waar het maar gaan kan, het liefst op een wat schaduwrijke plek. Vol volharding blijven deze en nog veel meer wilde planten bij ons in de buurt. Lastig voor de traditionele tuinier. Gelukkig voor de wildplukker, want een heleboel van deze planten zijn eetbaar. Wildplukgeluk kun je het ook noemen, al deze eetbare wilde planten die ons overal omringen. Eén daarvan is het zevenblad. Zevenblad is alweer volop aan het groeien. De blaadjes zijn de komende weken het lekkerst. De kruidige smaak doet denken aan peterselie en peen. Dit maakt het tot een heerlijk ingrediënt voor hartige groententaart, soep, pesto of roerbakschotel.

Zevenblad roerbakschotel

Ingrediënten:
1 vergiet vol zevenblad
scheut olie
2 rode uien
1 teen knoflook
stukje gemberwortel
1 winterpeen
1 rode paprika
2 theelepels kerrie
snufje cayennepeper
scheutje tamari (of sojasaus)

Bereiding: Pel en snipper de ui. Rasp de gemberwortel of snijd het in kleine stukjes. Snijd de peen in plakjes, de paprika en knoflook in stukjes en het zevenblad in grove stukken. Verhit de olie in een wok. Fruit de ui hierin, voeg de gember en wortel toe en roerbak tot de wortel bijna beetgaar is. Voeg dan de paprika, kerrie, cayennepeper, tamari en het zevenblad toe en bak dit even mee tot de groenten beetgaar zijn. Lekker met zoete aardappels uit de oven.

Foto: In Het Wilde Weg

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen